Šport > Nogomet
860 ogledov

Postal bo drugi najbolje plačani za Ronaldom

Aaron Ramsey
Torinski Juventus se je načeloma že dogovoril za posel.

Valižanski nogometaš Aaron Ramsey je vse bližje prestopu k Juventusu. Kot poroča italijanski Mediaset, je 28-letni vezist, ki mu konec sezone poteče pogodba z londonskim Arsenalom, podpisal petletno predpogodbo s torinsko ekipo in se ji bo pridružil poleti.

Nogometaš, za katerega se zanimajo tudi pri PSG, Bayernu, Interju iz Milana in Realu Madridu, bo po poročanju italijanskih medijev prejemal po 6,5 milijona evrov na sezono in nekaj dodatnih bonusov, s čimer bo drugi najbolje plačani nogometaš črno-bele ekipe, več prejema le Cristiano Ronaldo.

Ramsey je sicer valižanski reprezentant, večji delež klubske kariere pa je prebil prav pri Arsenalu. Leta 2008 je pri 17 letih zapustil matični Cardiff City in se preselil k topničarjem. Februarja 2010 je doživel grozljivo poškodbo, ko mu je nogo zlomil branilec Stoke Cityja Ryan Shawcross, šele 13 mesecev kasneje pa je znova zaigral v dresu londonskega kluba.

Za Arsenal je skupno zbral 252 tekem, dosegel je 61 zadetkov, dva tudi v finalih FA pokala, omenjeno lovoriko pa je osvojil trikrat. Za izbrano vrsto Walesa je zbral 58 nastopov (14 golov), za reprezentanco Velike Britanije, ki je zaigrala na olimpijskih igrah v Londonu, pa 5 nastopov (1 gol).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice