Šport > Nogomet
436 ogledov

Lahko bi postal najbolj plačani nogometaš na svetu, a ....

Mesut Özil EPA
Zavrnil ponudbo Kitajcev.

Vezist Arsenala Mesut Özil je po besedah njegovega zastopnika Erkuta Soguta na začetku leta prejel neverjetno ponudbo s Kitajske. Özilu se je sicer ravno takrat iztekala pogodba z londonskim klubom, nato pa je sklenil dogovor, ki mu na teden prinaša 300 tisoč funtov zaslužka (345 tisoč evrov). Kitajci naj bi mu ponujali še trikrat večjo vsoto.

Njegova tedenska plača bi znašala milijon funtov (1,15 milijona evrov), s tem pa bi postal najbolje plačani nogometaš na svetu. "Imela sva nekaj ogromnih ponudb iz Azije. Ponujali so nam neverjeten denar, rekordni, ampak za Mesuta denar ni najpomembnejša reč v življenju. On je znamka, ima največ sledilcev na socilanih omrežjih v Premier League, prodal je največ dresov v klubu," je dejal Sogut.

Zakaj se je Nemec odločil ostati pri topničarjih? "Ker ima ta klub v srcu. Lahko bi odšel brez odškodnine, vendar ima na koncu zelo rad ta klub. Razložil sem mu, kako stojijo reči, a mi je odgovoril le, da je Arsenal njegov dom in naj se dogovorim s klubom," je zaključil zastopnik.

Özil ima zdaj z Arsenalom sklenjeno pogodbo do leta 2021, v Londonu pa bi lahko tako tudi sklenil kariero.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice