Šport > Nogomet
756 ogledov

"To bo vedno črna točka moje kariere"

laurent koscielny Epa
Francoski branilec je po sedmih letih oznanil reprezentančno slovo.

Nogometaš londonskega Arsenala Laurent Koscielny je sporočil, da ne bo igral več za reprezentanco Francije, ki je na letošnjem svetovnem prvenstvu osvojila naslov prvaka. Branilec, ki v Rusiji zaradi poškodbe ni nastopil, meni, da je svoje reprezentanci že dal, kar je lahko, zdaj bo priložnost prepustil kakšnemu mlajšemu nogometašu.

"Odsotnost s svetovnega prvenstva me je psihološko prizadela, to bo vedno črna točka moje kariere. Težko se je sprijazniti, da ne bom svetovni prvak, to me boli bolj kot sama poškodba. Sem pa se tako ali tako nameraval posloviti po svetovnem prvenstvu, v tem pogledu poškodba ni spremenila ničesar. Franciji sem dal, kar sem dal, star sem 33 let. Bil sem na dveh evropskih in enem svetovnem prvenstvu, žal prvak nisem in tudi ne bom nikoli postal," je dejal Koscielny, ki je za Francijo debitiral leta 2011 na prijateljski tekmi proti ZDA. Zadnjo tekmo v reprezentanci je odigral marca letos proti Rusiji, to je bil njegov 51. nastop v reprezentančnem dresu.

Koscielny se je poškodoval v polfinalu evropske lige proti Atleticu iz Madrida, od takrat ni opravil niti enega treninga z ekipo. "Težko je reči, na kakšni ravni sem trenutno, saj dolgo časa nisem bil na igrišču. Lahko pa obljubim, da se bom boril. Poškodba me je mentalno utrdila, moram reči, da imam novo miselnost. Lahko bomo govorili o Laurentu pred in Laurentu po poškodbi," napoveduje Francoz.

laurent koscielny | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice