Šport > Nogomet
3908 ogledov

Zapustil nas je "Gospod Arsenal"

Peter Hill-Wood
Dolgoletni predsednik londonskega kluba, ki je v severni London pripeljal Arsena Wengerja in Topničarje spremenil v "Nepremagljive", je preminil v 83. letu starosti.

Navijače Arsenala je ob koncu leta 2018 doletela žalostna novica, saj so ostali brez svojega legendarnega predsednika Petera Hill-Wooda, ki je umrl star 82 let.

Legendarni Hill-Wood je klubu iz severnega Londona posvetil praktično celotno svoje življenje, saj je prišel k Arsenalu leta 1962, leta 1982 pa je postal predsednik Topničarjev in to funkcijo opravljal več kot 30 let, saj je s tega mesta odstopil šele leta 2013.

Bil je zaslužen za ustvaritev ene izmed najboljših ekip vseh časov, tako imenovanih "Nepremagljivih", ki so pod vodstvom Arsena Wengerja, katerega je v klub pripeljal leta 1996, pometali s konkurenco v Premierligi na začetku tega tisočletja.

Francoskemu strategu je sestavil ekipo, ki so jo k številnim lovorikam vodili takšni nogometni čarovniki, kot so Thierry Henry, Patrick Vieira, Dennis Bergkamp, Emmanuel Petit, Robert Pires...

Tekom Hill-Woodovega mandata je Arsenal osvojil kar pet državnih naslovov (1989, 1991, 1998, 2002 in 2005), pet FA pokalov, dva ligaška pokala, en Pokal pokalnih zmagovalcev ter štiri angleške superpokale.

Bil je tudi glavni človek pri selitvi z legendarnega Highburyja na današnje domovanje Arsenala, stadion Emirates, s čimer je postavil temelje današnjemu Arsenalu.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice