Šport > Nogomet
21 ogledov

Potrjeno: Tan v Sarajevu, vložil 1,5 milijona evrov

Vincent Tan Cardiff City Manchester City Premier League Anglija liga prvenstvo EPA
Bosansko-hercegovski velikan FK Sarajevo je potrdil dogovor z malezijskim poslovnežem Vincentom Tanom, ki naj bi v klub vložil okrog 1,5 milijona evrov.

"Podpisali smo dogovor, ki definira investicije in upravljavske pravice v skladu s statutom kluba in zakonom, ki velja v Bosni in Hercegovini," je za Reuters v sredo potrdil direktor FK Sarajeva Dino Selimović.

Tako kot njegovi sodelavci ni želel razkriti podrobnosti investicije Vincenta Tana, a so mediji poročali, da bo kontroverzni lastnik Cardiff Cityja v klub sprva preusmeril okrog 1,5 milijona evrov. "Pitarjem", ustanovljenim leta 1946, je sicer tako kot večini klubov v regiji grozil bankrot zaradi starih dolgov.

"Sodelovanje uporabno za bosanski nogomet"

Tan naj bi bil v pogovorih za prevzem z vodstvom kluba že od poletja, podpredsednik Edis Kusturica pa je za Nezavisne novine razkril, da je od Sarajevčanov zahteval načrt prestrukturiranja in triletni investicijski načrt. Cardiff in Sarajevo si bosta menjavala igralce in člane strokovnega štaba, ustanovili pa bodo tudi nogometno akademijo, ki bo pritegnila nove talente, meni Tan.

"Načrtujemo igranje prijateljskih tekem, menjavo igralcev, organizacijo skupnih priprav in marketinških kampanj," je Tan že septembra dejal za Dnevni Avaz. "Zelo sem optimističen in upam, da bo to sodelovanje zelo uporabno za oba kluba in za bosanski nogomet na splošno."

Kot še zatrjujejo mediji v BiH Tan ne bo spreminjal klubskega grba in barve dresov, s čimer je tako razhudil ponosne navijače v Walesu. Kako močno se sarajevska investicija razlikuje od tiste v Premier League priča tudi skorajda smešna razlika – Tanovih 1,5 milijona evrov bo dovolj za zapolnitev proračuna do konca sezone 2014/15, samo pri Cardiffu pa je v zadnjem prestopnem roku za okrepitve namenil slabih 40 milijonov evrov ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.