Šport > Nogomet
1800 ogledov

Potrudil se je za dobrobit otrok in nepričakovano dobil sanjsko nagrado

Jimmy "The Mower" Broadhouse Reševalni pas/Twitter
Angleški podjetnik je s svojim udejstvovanjem želel pomagati otrokom, njegovo početje pa je bilo obilno poplačano.

Tisti, ki ste trenirali nogomet, skoraj gotovo poznate izrek: "Igrišče je kot Wembley!" Osrednji angleški stadion je bil skozi zgodovino sinonim za kakovostno pripravljeno zelenico, na kateri se da igrati hiter in atraktiven nogomet.

žoga volej v avto Video Šport Ne boste verjeli, kaj mu je uspelo

Z ogromnim športnim objektom v Londonu pa je na sila simpatičen način povezana zgodba dvainštiridesetletnega oskrbnika Jimmyja Broadhousa. Podjetnik, ki ima na Twitterju vzdevek "The Mower" (Kosec, op. a.), se je na družbenih omrežjih pogosto pritoževal nad neurejenostjo manjših nogometnih igrišč, namenjenih otrokom.

Za tista igrišča, ki so pod Jimmyjevo oskrbo, se ni treba bati. "Kosec" je ob koncu junija na svojih kanalih objavil fotografijo prekrasno urejene zelenice in zraven pripisal: "Morda je to le občinsko igrišče ob cesti, toda za tukajšnje otroke je to Wembley. Zato ga vedno uredim, kot da je res Wembley."

Broadhousova objava je na internetu požela številne pozitivne odzive in prišla do mnogih uporabnikov spleta. Videl jo je tudi Karl Standley, glavni oskrbnik Wembleya, in Jimmyja povabil, da pred začetkom nove sezone poskrbi za zelenico na slovitem stadionu.

"Mislil sem, da se nekdo norčuje. Sem navijač West Broma in na Wembley ne grem tako pogosto. To je bila zame neverjetna izkušnja," je za BBC vse skupaj opisal Broadhouse, ki domuje v Bilbrooku v južnem Staffordshiru.

Jimmy "The Mower" Broadhouse Wembley | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

"Moje otroške sanje so bile, da bi igral na lepo pokošenem igrišču z lepo označenimi črtami in goli. Vesel sem, ker otroci opazijo moje delo. Vedno dam vse od sebe. Sem le človek, ki kosi travo. Ponosen sem na to, da ljudje opazijo moje delo," je dodal v Wolverhamptonu rojeni Broadhouse.

Ivana Knöll Foto Šport Lani priljubljena tarča fotografov, zdaj skoraj povsem razgaljena
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice