Šport > Nogomet
29 ogledov

Poziv Iranu: Ženskam pustite na tekme

sepp blatter EPA
Sepp Blatter, predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa), je pozval Iran, naj ženskam dovoli vstop na nogometne tekme.

Dolgoletni predsednik Fife Sepp Blatter se je zavzel za pravice žensk v Iranu, kjer predstavnice nežnejšega spola nimajo vstopa na nogometne tekme. Iran je ena redkih držav, ki ženskam prepoveduje ogled nogometnih tekem, čeprav se lahko udeležijo nekaterih drugih športnih dogodkov.

Katar, ki je lani prvič v zgodovini na olimpijske igre v Londonu poslal tudi ženske predstavnice, se je zavezal, da bo ženskam na SP 2022 dovoljen vstop na tekme.

Leta 2006 je takratni iranski predsednik Mahmoud Ahmadinejad dejal, da si bodo ženske lahko ogledale tekme na posebnih mestih tribune, vendar so ga kasneje preglasovali. Leto kasneje je iranski filmski ustvarjalec Jafar Pahani razkril posnetke žensk, ki se oblečene v moška oblačila poskušajo pretihotapiti na nogometne tekme v Teheranu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.