Šport > Nogomet
67 ogledov

Prandelli na SP predlaga ''minuto odmora''

cesare prandelli EPA
Italijanski selektor Cesare Prandelli predlaga, da bi na SP 2014 v Braziliji uvedli minute odmora, ki bi nogometašem pomagale, da ne bi dehidrirali.

Cesare Prandelli je izrazil skrb, kako bo vroče in vlažno podnebje v Braziliji vplivalo na nogometaše, zato predlaga, da bi na munidalu prihodnje leto uvedli nogometne ''minute odmora''.

''Rad bi predlagal odmore namenjene hidraciji. V Braziliji sta dve veliki težavi, in sicer vročina in vlaga, ki sta v nekaterih mestih zaskrbljujoče visoki. To smo občutili že med Pokalom konfederacij,'' je povedal Prandelli.

Italijanski nogometaši so imeli na generalki pred SP 2014 nekaj težav s fizično pripravljenostjo, zato se Prandelli boji, da bi se jim kaj podobnega pripetilo tudi na mundialu. ''Če pogledate posnetek Pokala konfederacij, boste videli, da so vsi krenili po pijačo, kadarkoli se je izvajalo iz kota. Obstaja tveganje, da bodo nogometaši žogo pošiljali v kot, samo da bi lahko nekaj popili. Odmori bi bili veliko boljša ideja. Če želimo uprizoriti spektakel, potem moramo nogometašem zagotoviti prave pogoje,'' je dodal italijanski strateg, ki je prepričan, da bi z uvedbo odmorov pridobile vse reprezentance.

Nemci se bodo prilagodili

Nemški selektor Joachim Löw pa pred odhodom v Brazilijo ni tako zaskrbljen. ''Nobena evropska ekipa ni vajena igrati v Južni Ameriki. Potrebno se bo prilagoditi, saj je velika razlika, ali igraš na 15 ali na 35 stopinjah. Pogoji se lahko ves čas spreminjajo, lahko so različni od stadiona do stadiona, in vlaga je lahko zelo visoka. Potovanja, razdalje in organizacija se močno razlikujejo od Evrope,'' je povedal Löw in dodal, da bo nemška reprezentanca pripravljena na igro v težkih podnebnih razmerah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.