Šport > Nogomet
15 ogledov

Pred desetimi leti ubežal vojni, zdaj zabil Unitedu

Saido Berahino Manchester United West Bromwich Albion WBA Premier League Anglija EPA
Sanjski začetek sezone 20-letnega Saida Berahina je pri West Bromwich Albionu v soboto dosegel nove višave, ko je Burundijec na Old Traffordu zabil za zmago proti Manchester Unitedu.

Letos mineva okroglih deset let, ko je Burundijec Saido Berahino z mamo pobegnil državljanski vojni v domovini, zdaj pa ga po izjemnem začetku sezone pri West Bromwich Albionu, ki mu je v soboto prinesel zmago nad velikim Manchester Unitedom (2:1), čaka tudi nova pogodba, poročajo angleški mediji. 

20-letnik je z golom WBA prinesel prvo zmago na Old Traffordu po kar 35 letih, njegov prvi zadetek v najmočnejši otoški ligi pa je pospešil pogajanja s klubom, kjer je nastopal za vse mladinske selekcije. Njegova trenutna pogodba ga z "Baggieji" veže še devet mesecev, tedensko pa dobiva tisoč evrov.

Kot bi bil tu celo življenje

Klub mu po poročanju otoških medijev pripravlja kar 20-kratno povišanje plače, s čimer bi radi zadržali talentiranega Afričana, tudi on pa se sodeč po zadnjih izjavah želi oddolžiti nekdanjemu klubu Roberta Korena za veliko priložnost, ki so mu jo ponudili.

"Pogovarjamo se. S klubom moramo urediti reči in kmalu nam bo to tudi uspelo," je za Express & Star dejal Berahino. "Moramo le počakati. Tukaj sem od enajstega leta. Občutek je, kot da sem tu že celo življenje. To je izjemen klub, vzeli so me in me dobro izobrazili, zakaj torej ne bi ostal?"

Clarke: "Pred seboj ima svetlo prihodnost"

Berahino je na prvi tekmi, ki jo je začel od prve minute, zabil hat-trick v pokalu proti nižjeligašu Newport Townu, bil med strelci tudi proti Arsenalu (WBA je izpadel po enajstmetrovkah), dvakrat pa bil med strelci tudi za mlado reprezentanco Anglije.

"Nisem presenečen nad njegovim napredkom, ampak sem presrečen. Lansko poletje sem videl, kako dober je lahko," je svojega varovanca pohvalil trener Steve Clarke, nekdanji pomočnik Joséja Mourinha pri Chelseaju.

"Poslali smo ga na posojo, poškodoval se je in se stežka vrnil, ampak ko se je, je bil navdušujoč. Moja naloga zdaj je, da ga treniram in ga ohranim na tleh, ker ima pred seboj svetlo prihodnost, če bo še naprej počel to, kar počne sedaj."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.