Šport > Nogomet
1691 ogledov

Predsedniku zaradi poljuba zdaj grozi pet let zapora

Luis Rubiales Profimedia
Hermoso Rubialesa prijavila na tožilstvo.

Škandal v zvezi s poljubom po finalu nogometnega svetovnega prvenstva za ženske dobiva nove dimenzije. Nogometašica Jennifer Hermoso je zoper predsednika španske nogometne zveze Luisa Rubialesa tudi uradno podala prijavo in pričala na pristojnem tožilstvu, nemška tiskovna agencija dpa povzema španske medije. Novico je potrdilo tudi tožilstvo.

Zdaj mora tožilstvo odločiti, ali bo sprožilo preiskavo. V primeru sojenja in obsodbe pa 46-letnemu Rubialesu grozi kazen do petih let zapora.

Hermoso je Rubiales po zmagi Španije v finalu svetovnega prvenstva v Sydneyju nad Anglijo z 1:0 zagrabil z obema rokama za glavo in jo poljubil na usta. Le malo za tem je sam priznal, da nogometašici to ni bilo všeč in vsul se je val obtožb na njegov račun, vrstile so se zahteve po njegovem odstopu.

Dejanje je obsodila tako politična kot tudi mednarodna športna javnost. Španec pa je kasneje obrnil zgodbo in trdi, da je šlo za vzajemno dejanje, kar naj bi bilo razvidno iz posnetkov in fotografij. Mednarodna nogometna zveza ga je začasno že suspendirala za 90 dni, kolikor bo trajala interna preiskava.

Nato je nogometašico k prijavi pozvalo tožilstvo samo, saj brez prijave po španski zakonodaji ne more ukrepati.

Komentarjev 1
  • Ender3 23:37 06.september 2023.

    In s kakšnimi dokazi in namero ga lahko tožijo kamoli obsodijo ?. Za to je dovolj nekaj zdrave kmečke pameti, da ugotoviš, da stvar ne pije vode..

Sorodne novice