Šport > Nogomet
3165 ogledov

Preiskava končana: nogometni zvezdnik je sam kriv za tragično nesrečo

Jose Antonio Reyes
Preiskava tragične nesreče je tudi uradno končana.

V ponedeljek 1. junija bo točno leto dni od tragične prometne nesreče, v kateri je nastradal španski nogometni zvezdnik Jose Antonio Reyes.

Šele po skoraj celem letu dni od usodne nesreče pa je končno zaključena preiskava, katero je sprožilo špansko tožilstvo. Po 362 dneh je tožilstvo končno objavilo uradno verzijo dogodkov.

Jose Antonio Reyes | Avtor: Epa Epa

"Počena pnevmatika je povzročila izgubo nadzora nad vozilom, ki je pri hitrosti 187 km/h zletelo s ceste. Vozil je vsaj 67 km/h hitreje od dovoljene hitrosti," stoji v uradni objavi tožilstva.

Tožilstvo je tako potrdilo, da je za nesrečo kriv Reyes. Objavili so še, da je nogometni zvezdnik zaradi nepazljivosti povzročil lastno smrt ter smrt svojega bratranca Jonathana, odgovoren pa je tudi za hude poškodbe tretje osebe, ki je na srečo preživela.

reyes avto | Avtor: Reševalni pas/Twitter To so ostanki Reyesovega avtomobila. Reševalni pas/Twitter

Reyes je bil sicer otrok Seville, pri 20 letih pa je njegov talent odkril Arsene Wenger, ki ga je pripeljal v Arsenal. Reyes je v dresu Topničarjev odigral dve sezoni, preden je bil najprej za eno posojen madridskemu Realu, nato pa ga je odkupil madridski Atletico.

Pri Rojiblancosih je ostal naslednjih pet let, tekom ene izmed sezon pa je bil posojen Benfici, preden se je leta 2012 vrnil k svoji Sevilli. Po štirih letih igranja v prestolnici Andaluzije sta sledili dve krajši avanturi pri Espanyolu in Cordobi, preden se je za eno leto odpravil na Kitajsko. Tik pred usodno nesrečo je bil član španskega drugoligaša Extremadure.

Jose Antonio Reyes | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Tekom svoje kariere je zbral 21 nastopov in 4 zadetke za špansko reprezentanco, pohvali pa se lahko s kar petimi naslovi Evropske lige, katero je dvakrat osvojil z Atleticom in trikrat s Sevillo. Leta 2007 je z Realom osvojil špansko Primero, medtem ko je bil v prvi sezoni po svojem prihodu v Anglijo član znamenite ekipe "Nepremagljivih", ko je Arsenal osvojil prvenstvo brez enega samega poraza. Naslednjo sezono pa je osvojil še FA Pokal.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice