Šport > Nogomet
228 ogledov

PSG presenetil z odločitvijo

psg Epa
Trener Thomas Thuchel pol leta pred iztekom pogodbe nepričakovano zapušča francoski nogometni klub Pariz St. Germain, poroča francoski dnevnik L'Equipe.

Parižani so na lestvici francoskega prvenstva sicer resda le na tretjem mestu, a je odločitev kluba, da odpusti Tuchela, nepričakovana, saj je PSG sinoči v ligi visoko s 4:0 premagal moštvo Strasbourga. Ob tem ne gre spregledati, da je PSG osvojil prvo mesto v svoji skupini lige prvakov pred Leipzigom s Kevinom Kamplom in Manchester Unitedom.

Vse to je kazalo, da bo Tuchel vendarle preživel zimo za krmilom pariške barke. A kot poroča časnik, so trenerja o koncu sodelovanja obvestil danes sredi noči.

V časniku dodajajo, da je bil za trenerja usoden poraz z vodilnim Lyonom v domačem prvenstvu 13. decembra (0:1), teden dni kasneje pa je PSG remiziral brez golov na gostovanju v Lillu.

Odločitev pa sovpada tudi s sredinim intervjujem nemškega trenerja z nemško medijsko verigo Sport 1, v katerem je kritiziral del vodstva kluba, a v klubu zagotavljajo, da je bila odločitev sprejeta že pred tem. V času svojega službovanja je imel Tuchel po poročanjih francoskih medijev večkrat nesoglasja s prvim zvezdnikom ekipe Neymarjem.

Klub, ki je lani z Bayernom igral v finalu lige prvakov, novice uradno še ni potrdil, a o nezaupnici so že poročali tudi nemški in angleški mediji.

Tuchel je v Pariz prišel maja leta 2018, ko je zamenjal Španca Unaija Emeryja. Pred tem je vodil Borussio Dortmund in Mainz.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice