Šport > Nogomet
13 ogledov

Prestop 14-letnika, ki bo vreden 50 mio.

Brahim Abdelkader Diaz Youtube
Manchester City je dobil bitko za 14-letnega Brahima Abdelkaderja Diaza, ki so mu mediji že nadeli ime ''novi Messi''.

Manchester City se je z Málago uspel dogovoriti za prestop 14-letnega Brahima Abdelkaderja Diaza, čeprav se je za mladega nogometaša, ki se ga je prijel vzdevek ''mali Messi'', zanimala tudi Barcelona.
Sinjemodri so za svojo najnovejšo naložbo odšteli 360.000 evrov, skupna vrednost prestopa pa naj bi znašala slabe tri milijone evrov, odvisno od tega, kaj bo Diaz pokazal v dresu meščanov.

Málaga je lani zavrnila Barçino ponudbo v višini tri milijone evrov, in čeprav so mladeniča k prestopu spodbujali Lionel Messi, Xavi in Andrés Iniesta, njihovi pozivi niso obrodili sadov.

Kar je spodletelo Barceloni, pa je uspelo Manuelu Pellegriniju, ki je v Manchester pripeljal enega izmed najbolj obetavnih nogometašev na svetu, čigar vrednost, ko bo izpolnil ves svoj potencial, naj bi znšala od 40 do 50 milijonov evrov.

Dogovor, ki je potekal pod okriljem Pera Guardiole, brata trenerja Bayerna Pepa Guardiole, je pomagal zapečatiti dober odnos med Málago in Pellegrinijem, ki je po koncu lanske sezone zapustil španskega prvoligaša in na trenerskem stolčku meščanov nasledil Roberta Mancinija.

Mojstrovine ''novega Messija'':

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.