Šport > Nogomet
29 ogledov

Prestop Modrića ni več vprašanje denarja

Modrić Obi Mikel Ramires Chelsea Tottenham pokal FA polfinale London Wembley EPA
Saga o prestopu Luke Modrića v vrste madridskega Reala bo očitno dobila svoj epilog. Pogajanja so v zadnjem stadiju in končni dogovor je v tem trenutku že neizbežen. Kamen spotike pa ni denar, ampak luknja, ki bo zazevala v zvezni vrsti Tottenhama.

Prestop Luke Modrića v Real Madrid je samo še vprašanje časa, saj sta kluba uskladila finančne zahteve in končno dosegla dogovor. Zdaj pa se je pojavil nov problem, in sicer na strani Tottenhama, ki za hrvaškega zvezdnika nima primerne zamenjave. Na španske prvake so zato naslovili prošnjo, če bi počakali toliko časa, da podpišejo pogodbo z novim vezistom. Njihove oči so trenutno osredotočene na Moutinha, sicer nogometaša Porta, in Meda Kamaro, ki brani barve beograjskega Partizana. Modrićeva usoda je tako odvisna od nogometaša, ki bo želel kar se da hitro prestopiti k Tottenhamu.

Luka Modrić | Avtor: Reuters Reuters
Spursi in Real se najprej niso uspeli dogovoriti o finančni razsežnosti prestopa, zdaj pa je dogovor očitno sklenjen. Končna vsota naj bi znašala 32 milijonov evrov in dodatne bonuse, ki bodo določeni naknadno. Še pred dnevi je predsednik kluba Daniel Levy zahteval 38 milijonov evrov, medtem ko so na začetku pogajanj vztrajali celo pri 45 milijonih. Astronomsko vsoto so bili pripravljeni plačati pri francoskem PSG, vendar je Modrić zatrdil, da si želi le prestopa k španskemu nogometnemu velikanu.

Komentarjev 1
  • HankMoody 20:20 13.avgust 2012.

    Ne razumem zakaj sili k realu na klop...