Šport > Nogomet
3306 ogledov

"Prezira vredno obnašanje je trajalo nekaj ur"

Millwall
Nasilje pred tekmo v Londonu pod drobnogledom policije in nogometne zveze.

Novice o policijskih preiskavah po zaključenih nogometnih tekmah v Angliji postajajo vse bolj reden pojav. Londonska policija se je tokrat ubadala z navijaškim nasiljem na tekmi pokala FA med Millwallom in Evertonom, ki je po njenih besedah bil "najbolj šokanten" primer huliganstva v zadnjem času.

Razgrajanje domačih navijačev je trajalo več ur, v tem času pa je bil eden izmed navijačev Evertona žrtev brutalnega napada, katerega posledica je "trajna poškodba", je sporočila policija. Moški je dobil globoko zarezo po obrazu, med poškodovanimi pa je bil tudi policist, so še zapisali pri londonski policiji.

huligani Huligani Šport Obračun v Londonu, tega v Angliji že dolgo ne pomnijo

"Neredi, ki so se odvijali pred, med in po tekmi med Millwallom in Evertonom v soboto, spadajo med najbolj šokantne primere nasilja na nogometnih tekmah v zadnjem obdobju," je sporočil namestnik načelnika londonske policije Matt Twist. "Prezira vredno obnašanje je trajalo nekaj ur, vpletenih je bilo na ducate ljudi, posledice pa so vsaj ena resna poškodba." Policija je še sprožila preiskavo domnevno rasistično obarvanega navijanja na isti tekmi.

Angleška nogometna zveza (FA) je že sprožila svojo preiskavo, uprava londonskega drugoligaša Millwall pa je sporočila, da bo vse osebe, vpletene v nasilje, doletela dosmrtna prepoved obiska tekem.

Predsednik kluba Steve Kavanagh pa je v radijskem pogovoru med drugim pozval vse deležnike v nogometu k ukrepom za povečanje osveščanja navijačev. "Nogometni klub Millwall ne more biti odgovoren za obnašanje celotnega jugovzhoda Londona ... Vsi moramo stopiti skupaj, da povečamo ozaveščenost," je dejal za radijsko postajo BBC.

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.