Šport > Nogomet
1298 ogledov

Pri 15 letih se je učil hoditi, danes igra za največji klub na svetu

ferland mendy Epa
Novopečeni član Real Madrida je pred leti prestal težko življenjsko preizkušnjo.

Ferland Mendy, 24-letni bočni branilec, ki je nagnal strah v kosti Marcelu, je zadnja okrepitev Real Madrida, ki je Lyonu zanj odštel kar 48 milijonov evrov. Francoski nogometaš senegalskih korenin je s španskim velikanom podpisal šestletno pogodbo.

 | Avtor: Epa Epa

Mendy je na svoji poti do izpolnitve sanj moral premagati številne ovire. Pred 13 leti mu je umrl oče, samo leto kasneje pa ga je doletela nova tragedija, ko se je zaradi infekcije kolka znašel na invalidskem vozičku.

Ker ni dobil ustrezne zdravniške pomoči, se je stanje poslabševalo in preraslo v artritis, s tem pa je bil konec njegovih sanj o karieri profesionalnega nogometaša. Vsaj tako so trdili zdravniki.

"Pri 11 letih mi je umrl oče, leto kasneje pa sem staknil infekcijo kolka. Nato se je še poslabšalo in pri 13 letih so mi dejali: 'Ferland, imaš artritis. Nogometa zagotovo ne boš mogel igrati.' Lahko si zamislite, kako sem se takrat počutil," je povedal in dodal: "Težava s kolkom je bila tako huda, da sem pristal na invalidskem vozičku."

Denar €€€€€ Šport Neverjetno, koliko je že pred začetkom prestopnega roka za igralce zapravil Real

Toda Mendy se ni predal. Po šestih mesecih je vstal z invalidskega vozička, nato se je spoprijel z dolgotrajno in bolečo rehabilitacijo.

Ponovno se je moral naučiti hoditi ter pridobiti izgubljeno fizično maso, šele nato se je lahko spet vrnil na zelenice.

Bolezen je terjala svoj davek, padec v njegovi igri pa je bil več kot očiten. Odločil se je zapustiti mladinsko selekcijo Paris Saint-Germaina in se pridružil moštvu Mantois, po samo enem letu ga je v svoje vrste zvabil Le Havre.

Gre za eno najboljših mladinskih nogometnih akademij v Franciji, kjer so se v preteklosti kalili Benjamin Mendy, Riyad Mahrez, Lass Diarrá, Paul Pogba, Dimitri Payet, Steve Mandanda in Pierre-Emerick Aubameyang.  

"Po osmih mesecih sem spet začel trenirati. Bil sem povsem zanič. Preprosto nisem bil dorasel izzivu. Poprijel sem za delo in spet prišel v formo. Takrat sem zapustil PSG in podpisal za Le Havre," je pojasnil novopečeni član kraljevega kluba. V članskem moštvu francoskega drugoligaša je debitiral leta 2015 in v naslednjih dveh sezonah zbral 47 nastopov. S svojo igro je vzbudil zanimanje številnih klubov, najbolj pa se je ogrel Lyon, ki je leta 2017 zanj plačal pet milijonov evrov. 

Novembra lani je doživel svoj reprezentančni debi, le dobre pol leta kasneje pa je oblekel dres kraljevega kluba.

"Pri 15 letih sem se spet učil hoditi, dve leti kasneje pa sem ponovno igral v četrti ligi. Priložnost mi je dal Le Havre, že dve leti zatem je Lyon zame plačal pet milijonov evrov, danes pa sem tukaj. Nogometaš madridskega Reala. Včasih še kar ne morem verjeti."

marcelo Šok Šport Neverjetna preobrazba zvezdnika Reala
Komentarjev 1
  • Avatar Elizabeth_Heinicke
    Elizabeth_Heinicke 10:58 22.junij 2019.

    Google trenutno plačuje od 17.000 do 22.000 dolarjev za delo na spletu od doma. K tej dejavnosti sem se pridružil pred 2 meseci in v prvem mesecu te dejavnosti sem zaslužil 20544 $. Lahko rečem, da se je moje življenje ...prikaži več popolnoma izboljšalo! Preveri, kaj delam. obisk ...... ⇛⇛⇛⇛⇛⇛⇛ www.WebJob98.Com