Šport > Nogomet
15 ogledov

Pri Arsenalu kupujejo

chelsea arsenal Reuters
Dva meseca pred začetkom zimskega prestopnega roka so najbolj aktivni pri londonskem Arsenalu. Arsene Wenger v klub želi pripeljati predvsem napadalca, glavne tarče pa so Karim Benzema, Lukas Podolski in Salomon Kalou.

Še najbližje prestopu k topničarjem naj bi bil Kalou. Za napadalca iz Slonokoščene obale, ki mu po tej sezoni poteče pogodba s Chelseajem, bi moral Arsenal januarja po napovedih odšteti okoli 5,8 milijona evrov. Pri Chelseaju sicer napadalcu ponujajo plačo v višini 98 tisoč evrov na teden, a Kalou ob tem zahteva več igralnega časa. Trener Andre Villas-Boas mu tega ne želi obljubiti. Nogometaš je sicer k modrim prišel že leta 2006, Londončani pa so nizozemskemu Feyenordu takrat plačali 10,5 milijona evrov. V 146 nastopih je zabil 35 golov.

Kalou naj bi si želel ostati v Londonu, najboljša rešitev pa tako zanj ostaja Arsenal. Ta že v zimskem prestopnem roku želi pripeljati dostojno zamenjavo za Robina van Persieja, ki trenutno sicer igra v življenjski formi. Marouane Chamakh, ki se ni najbolje znašel pri topničarjih, naj bi bil namreč na izhodnih vratih, na angleški nogomet pa se še vedno privaja tudi Južni Korejec  Ju-Young Park. V minulem tednu so se kot morebitne okrepitve londonskega kluba v napadu tako pogosto omenjali še Karim Benzema (Real Madrid), Lukas Podolski (Köln) in Stevan Jovetić (Fiorentina). Slednji je že podaljšal pogodbo z vijoličastimi iz Firenc. Nekaj podobnega si pri Arsenalu želijo od Thea Walcotta. Po tem, ko je bilo uspešno opravljeno pogajanje z belgijskim branilcem Thomasom Vermaelnom, ki naj bi v Londonu ostal do leta 2015, se bodo v kratkem začeli pogovori še z angleškim reprezentantom. Walcottu naj bi bila najprej ponujena plača približno 70 tisoč evrov na teden.

Po odhodih Cesca Fàbregasa in Samirja Nasrija se še vedno iščejo tudi rešitve na sredini igrišča. Za Arsenal so še zlasti zanimivi vezisti Mario Götze (Borussia Dortmund), Esteban Granero (Real Madrid), Marouane Fellaini (Everton) in Eden Hazard (Lille), od branilcev pa se omenja prihod Hrvata Danijela Pranjića (Bayern).

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.