Šport > Nogomet
1094 ogledov

Pri Olimpiji so se odločili za Srba

Ilija Stolica SPS/NK Olimpija
Ljubljanski klub ima novega prvega moža na klopi.

"NK Olimpija Ljubljana sporoča, da je novi trener članskega moštva postal srbski strokovnjak Ilija Stolica. Nazadnje je vodil Vojvodino, pred tem Voždovac, srbski reprezentanci do 16 in 17 let, bil pa je tudi član strokovnega štaba beograjskega Partizana," so novico o novem trenerju sporočili na uradni spletni strani Olimpije. Ilija Stolica se bo javnosti predstavil v torek popoldan, so še sporočili iz ljubljanskega kluba.

Devetintridesetletni strokovnjak je v svoji igralski karieri zamenjal številne klube, poleg igranja za Partizan pa je zunaj Srbije nastopal za špansko UE Lleido, ukrajinski Metalurg Doneck, belgijska kluba Sint-Truidense in RAEC Mons, grški OFI Kreta in amerišla New England revolution in FC New York.

Igor Bišćan Razočaran Šport Bišćan brez dlake na jeziku: "Moral sem oditi, ker ..."

Leta 2011 je končal igralsko športno pot, nato pa 2014 postal pomočnik srbske reprezentance do 16 let, ki jo je kasneje vodil tudi kot glavni trener. Bil je tudi prvi mož na klopi leto dni starejših nogometašev, v klubskem nogometu pa je vodil Voždovac in Vojvodino.

Stolica je nasledil Igorja Bišćana, ki je Ljubljančane v pred kratkim končani sezoni pripeljal do slovenske dvojne krone, a je nekdanji hrvaški reprezentant moral oditi zaradi nestrinjanja z zamislimi predsednika Milana Mandarića.

Sprva je bil prvi favorit za klop zmajev nekdanji slovenski selektor Slaviša Stojanović, ki je v trenerski karieri vodil tudi Slovan, Livar, Domžale, Celje, bil pomočnik selektorja Združenih arabskih emiratov, vodil pa je še Crveno zvezdo, Lierse, Changchun Yatai in Rigo. Po poročanju časnika Delo je Stojanović zavrnil sodelovanje, v slovenski javnosti pa so za novega trenerja Olimpije zaokrožila imena, kot so Marko Nikolić, Igor Jovičević in Krunoslav Jurčić.

Na koncu se je Mandarić odločil za Stolico, ki je bil menda tudi v najožjem krogu kandidatov za trenerja beograjskega Partizana. Ob tem gre za strokovnjaka, ki goji napadalen in tehnično dovršen slog igre, kar je po svojih besedah prvi mož ljubljanskega kluba najbolj pogrešal v tej sezoni.

"Iščemo trenerja, ki bo na dolgi rok deloval v dobro kluba. Trenerja, ki goji napadalni, zmagovalni nogomet in razvija mlade slovenske nogometaše, kar je za Olimpijo ključnega pomena," je že pred časom dejal Mandarić in se po dolgem iskanju pravega moža odločil za Stolico.

Olimpija bo pod vodstvom novega trenerja zelo kmalu začela priprave za sezono 2018/19, saj jo že v začetku julija čakajo kvalifikacije za ligo prvakov.

Komentarjev 5
Sorodne novice