Šport > Nogomet
7140 ogledov

Bišćan brez dlake na jeziku: "Moral sem oditi, ker ..."

Igor Bišćan Bišćan je po eni sezoni zapustil Ljubljano.
Hrvaški strateg je brez dlake na jeziku spregovoril o tem, zakaj je moral zapustiti Ljubljano.

Igor Bišćan je v sezoni 2017/2018 Olimpijo popeljal do dvojne krone, a mu je predsednik kluba Milan Mandarić kljub uspehom pokazal vrata.

Hrvaški nogometni strateg je moral oditi, ker njegova nogometna filozofija ni sovpadala s filozofijo predsednika in njegovih svetovalcev.

Glavni kamen spotike je bil v tem, da Bišćan ni ponudil dovolj priložnosti mlajšim nogometašem, ki tako niso mogli razvijati svojega talenta. Predsednika je prav tako zmotilo, da je Olimpija v spomladanskem delu zapravila veliko točkovno prednost in si naslov priigrala šele s težko prigarano zmago v Ljudskem vrtu. Za Mandarića je bil infarktna končnica pač kaplja čez rob.

"Težko je na kratko predstaviti celotno sliko. Vodstvo kluba ni bilo zadovoljno z načinom, kako sem prišel do lovorik," je za hrvaški Z1tv.hr povedal Bišćan.

"Prekinili smo dogovor. Razočaran sem, saj sem pričakoval, da bodo rezultati nekaj pomenili, a trenerski poklic je pač takšen. Nisem prvi ne zadnji, ki se mu je to zgodilo," je dodal.

Ob slovesu od ljubljanskega kluba mu je veliko pomenila podpora navijačev. "Navijači so me imeli radi. V težkih trenutkih so bili prav ona tista protiutež na tehtnici, da nisem odšel že prej," je pojasnil.

Igor Bišćan | Avtor: SPS/NK Olimpija SPS/NK Olimpija

Čeprav z Mandarićem nista našla skupnega jezika, sta se razšla kot prava profesionalca. "Ostal sem gospod do konca. Mandarić je gospod v letih, spoštujem njega in njegovo starost, spoštujem tudi to, da je v klub vložil svoj denar. Užalostila me je njegova nepravična odločitev, a na koncu smo se razšli na kulturen način," je razkril.

O prihodnosti še ni veliko razmišljal. "Težko je predvideti, kje bom treniral. Moja kariera gre v pravo smer. Ostati moram miren pametno izbrati nov klub. HNL? Zakaj pa ne. To bi bila stopnica višje od tega, kjer sem bil doslej," je prepričan.

Hrvaški strateg je spregovoril tudi v intervjuju za Sportske novosti in razkril, da je od gospoda Mandarića pričakoval vsaj zahvalo, vendar se mu želja ni uresničila. "Iskreno, pričakoval sem, da se mi bo Mandarić ob koncu vsaj zahvalil za vse, kar smo naredili, a očitno sem pričakoval preveč," je pojasnil.

Komentarjev 4
  • vladek 06:45 10.junij 2018.

    samo eno napako si imel,nisi bil iz prave države !

  • Avatar jezeran
    jezeran 21:37 09.junij 2018.

    No to ti je pof...n kapitalizem, in Green Dragonski podpirajo to, sam bi bojkotiral vse tekme za celo leto

Sorodne novice