Šport > Nogomet
1596 ogledov

Nov pogovor med Mandarićem in Bišćanom ter manjši zasuk

Igor Bišćan Igor Bišćan.
Novi pogovori med predsednikom in trenerjem.

Iz ljubljanskega nogometnega kluba Olimpija so v izjavi za javnost sporočili, da sta se predsednik kluba Milan Mandarić in trener Igor Bišćan po ponedeljkovih prvih pogovorih danes znova srečala in govorila o prihodnosti hrvaškega trenerja na klopi letošnjega državnega in pokalnega prvaka, do končnega dogovora pa še ni prišlo.

Čeprav so nogometaši ljubljanske Olimpije v sezoni 2017/18 v vitrine pospravili tako državni naslov kot pokalno lovoriko, pa je v zadnjem času v ospredju nadaljnja usoda trenerja Bišćana. Odločitev o tem, ali bo 40-letni Hrvat še naprej na čelu zeleno-belih, naj bi bila sicer znana danes. Več slovenskih medijev je v minulih dneh že objavilo neuradne informacije, da se je sestanek med obema akterjema že končal ter da sta Mandarić in Bišćan končala sodelovanje. To je povzročilo precej nezadovoljstva med pristaši Olimpije.

Milan Mandarić Ogorčenje Šport Green Dragons: Menjava Biščana je absurdna!

Ti so ob koncu uspešne sezone večkrat skandirali ime nekdanjega branilca Liverpoola, Dinama in Panathinaikosa ter hrvaškega reprezentanta in tako dali jasno vedeti, koga si želijo kot trenerja kluba v prihodnje. Na spletu je bila aktivirana tudi peticija, podpisujejo jo tisti, ki si želijo obstanek Hrvata na klopi zmajev.

A to ni odvisno od njih, Mandarić je v pogovorih za različne slovenske medije večkrat kritiziral igro, ki jo je Olimpija igrala pod Bišćanovim vodstvom, češ da ni bila tako napadalna, kot so si želeli v klubu, da bi morali državni naslov osvojiti že več tednov prej, da bi moral dati več priložnosti mladim, domačim nogometašem in podobno. Zaradi vsega tega in znanih napetosti med Mandarićem in trenerjem so bile vse bolj glasne govorice, da se Bišćanov čas pri Olimpiji izteka, nenazadnje so mediji v javnost vrgli tudi že nekaj imen za Bišćanovega naslednika, med njimi nekdanjega selektorja Slovenije Slavišo Stojanovića.

Igor Bišćan Mandarić in Bišćan Šport "To je pljunek v obraz vsem navijačem Olimpije"

Bišćan je sicer trenersko dokaj neizkušeno ime, pred Olimpijo je vodil hrvaškega drugoligaša Rudeš, ki ga je pripeljal v prvo ligo. Z Olimpijo, ki jo je vodil na 42 tekmah in doživel le štiri poraze, ima sicer pogodbo še za eno leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice