Šport > Nogomet
38 ogledov

Prijeli Brazilca, ki je vrgel WC-školjko

Santa Cruz Parana Recife stadion WC školjka smrt navijača Reševalni pas/Twitter
Tri dni po tragediji na nogometni tekmi v brazilskem Recifeju je policija prijela 23-letnika, ki je s tribune stadiona vrgel straniščno školjko, s katero je ubil navijača.

Priprti je dejanje priznal, njegov odvetnik pa je k temu dodal, da storilec ni nameraval nikogar poškodovati. Policija je storilcu na sled prišla po anonimnem sporočilu. Oblasti v zvezni državi Pernambuco, kjer se je dejanje zgodilo, pa so že pred tem za priprtje storilca razpisale nagrado v višini 1800 dolarjev.

Do tragedije je prišlo v petek med drugoligaško tekmo Paranája in Santa Cruza (1:1). Storilec je školjko zalučal na zunanjo stran stadiona, kjer so se pretepali navijači obeh ekip. S školjko je zadel 28-letnika, ki je bil na mestu mrtev.

Brazilska nogometna zveza se je na dogodek odzvala z začasnim zaprtjem stadiona. Dogodek pa je posebej skrb vzbujajoč zaradi bližnjega nogometnega svetovnega prvenstva v Braziliji. Tekme bodo tudi v Recifeju, a na drugem stadionu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.