Šport > Nogomet
41 ogledov

Princ Albert pri Birsi in Matavžu

DOBRODELNA TEKMA, BORUT PAHOR, BIRSA, MATAVŽ Žurnal24 main
V Biljah pri Novi Gorici bodo še šestič priredili dobrodelni nogometni spektakel, ki ga pripravljata slovenska reprezentanta Valter Birsa in Tim Matavž.

Organizatorji prireditve za letos napovedujejo posebnega obiskovalca. S svojim prihodom bo Bilje počastil nihče drug kot monaški princ Albert II. Kot poročajo Primorske novice, je monaški princ zaprisežen ljubitelj športa, še posebej nogometa, hkrati je goreč podpornik okoljevarstvenih in humanitarnih organizacij.

Njegova nogometna ekipa se že vrsto let v dobrodelnem dogodku meri z zvezdniki formule ena. Lani so na omenjeno prireditev v Monte-Carlu povabili tudi idejnega vodjo spektakla v Biljah Matjaža Nemca, ki je bil sicer prisiljen odpovedati udeležbo, a so ostali dragoceni stiki. 

"Princu sem omenil, da pripravljamo v Biljah nogometni dogodek z dobrodelno noto, kjer sta gostitelja Valter Birsa in Tim Matavž. Začudil se je, ko sem omenil, da sta v ND Bilje oziroma kraju z nekaj več kot tisoč prebivalci zrasla dva reprezentanta, ki sta se udeležila svetovnega prvenstva leta 2010," je za Primorske novice pojasnil Nemec.

"Omenil mi je, da bi rad prišel na prireditev, a sem bil zavoljo okoliščin zadržan do morebitne uresničitve tega scenarija. Zato sem bil prijetno presenečen, ko je sporočil, da pride. Pri tovrstnih obiskih je treba biti pripravljen na vse. Tudi na morebitno odpoved v zadnjem hipu zaradi višje sile, a če ne bo nepredvidenih zasukov, potem bomo princa ob kopici drugih znanih imen družbenega in športnega življenja 21. junija spremljali na igrišču v Biljah." 

Del zbranih sredstev bodo namenili Fundaciji Vrabček upanja za invalidno mladino v Stari Gori, del pa čezmejni porodnišnici v Šempetru, ki praznuje 50 let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.