Šport > Nogomet
42 ogledov

Prosinečki na klopi Olimpije?

Robert Prosinečki Olimpija Crvena Zvezda Stožice Saša Despot Robert Prosinečki
Se Erminu Šiljaku trese stolček na klopi zmajev? Slovenski časnik Ekipa v sobotni izdaji poroča, da naj bi se kot možna opcija za prvega moža stroke pri Olimpiji pojavljalo zelo znano ime - Robert Prosinečki.

Kot najbrž veste, je Robert Prosinečki pred kratkim sklenil svoje udejstvovanje kot prvi trener beograjske Crvene zvezde. Uradna verzija pravi, da zaradi nezadovoljivih rezultatov, neuradna pa, da je imel dovolj vmešavanja v njegovo delo. To je razočaralo mnoge "zvezdaše", ki jim je Prosinečki, ki je za Beograjčane tudi igral, ko so le-ti osvojili naslov evropskega prvaka, prirastel k srcu. V pretekli sezoni so rdeče-beli osvojili srbski pokal.

Kot poroča Ekipa, naj bi Mile Ačimović, športni direktor Olimpije, pred dnevi prejel klic, ki naj bi razkrival, da je "Veliki Žuti" pripravljen prevzeti krmilo ljubljanske nogometne barke. Stvar je seveda še toliko bolj aktualna, ker "zmaji" v letošnji sezoni ne dosegajo pričakovanih rezultatov, čeprav Ačimović vedno znova zatrjuje, da sedanjemu trenerju Erminu Šiljaku stoji ob strani.

Prosinečkega je leta 2002 kot igralca v Olimpijo pripeljal Jurij Schollmayer. V Ljubljani je Zagrebčan ostal le nekaj mesecev, "zmaji" pa so takrat postali slovenski pokalni prvaki. Pred začetkom letošnje sezone sta Olimpija in Crvena zvezda v Stožicah odigrali tudi prijateljsko tekmo, ki so jo gladko dobili domači s 3:0.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.