Šport > Nogomet
22 ogledov

Prosinečki v Turčijo v boj za obstanek

Robert Prosinečki Olimpija Crvena Zvezda Stožice Saša Despot Robert Prosinečki
Robert Prosinečki, ki je nazadnje sedel na klopi Crvene zvezde, se bo novim izzivom naproti podal na turških tleh; odslej bo vodil Kayserispor. Hrvat se je bežno omenjal tudi kot kandidata za klop slovenske reprezentance ...

Bivši hrvaški reprezentant Robert Prosinečki, ki je med drugim nastopal za Crveno zvezdo, Barcelono, Real Madrid in ljubljansko Olimpijo, bo poslej vodil ekipo turškega Kayserisporja, piše Večernji list. Kayserispor, ki je trenutno na 15. mestu prvenstvene lestvice in se mu obeta ogorčen boj za obstanek, naj bi se z Velikim žutim, kot mu pravijo, dogovoril za sodelovanje v nedeljo, vodja stroke pa naj bi ostal do konca sezone 2013/14.

Vlogo njegovega pomočnika bo opravljal Gordan Ciprić, nekdanji trener Zagreba in skavt hrvaške reprezentance, ko je na njeni klopi sedel Slaven Bilić. Prvi trening pod novim strokovnim vodstvom naj bi nogometaši Kayserisporja opravili v sredo.

Prosinečkega so po čustvenem slovesu od Crvene zvezde povezovali s klopjo dveh hrvaških prvoligašev, Rijeke in Splita. Omenjal pa se je tudi kot možen slovenski selektor, potem ko je naša izbrana vrsta kvalifikacije za SP v Braziliji 2014 začela zelo slabo. A predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin je že takrat zavrnil to možnost in Slaviši Stojanoviću izrazil popolno podporo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.