Šport > Nogomet
29 ogledov

Proti Realu Messi ali Kjessi?

Messi AC Milan Barcelona Liga prvakov osmina finala Milano prva tekma EPA
Na povratni tekmi pokalnega El Clásica med Barcelono in Realom, na prvi tekmi v Madridu je bilo neodločeno 1:1, se navijači obeh moštev po nepričakovanem porazu Kataloncev proti Milanu v Ligi prvakov sprašujejo, kakšno Barcelono bodo gledali na Camp Nouu?

Povratna tekma polfinala španskega pokala (Copa del Rey) bo po prvih izločilnih tekmah osmine finala v Ligi prvakov pomembna za obe ekipi, saj sta oba španska velikana v velikih škripcih.

Real bo imel na povratni tekmi proti Manchester Unitedu težavno nalogo. Beli balet je pred domačimi navijači na Santiagu Bernabeu proti rdečim vragom iztržil le remi (1:1).

Še več vprašajev, kot pri Realu, se pred velikim derbijem postavlja na strani Kataloncev. Kdo bo igral proti Realu - Messi ali Kjessi? To se sprašujejo španski mediji, ki so poraz blede Barcelone proti Milanu v Ligi prvakov (0:2) na San Siru označili kot najslabšo tekmo Kataloncev v zadnjih petih sezonah.

Na drugi strani je prvi zvezdnik Reala Ronaldo, ena redkih svetlih izjem kraljevega kluba. Brez Portugalca in vratarja Diega Lopeza bi bili  že odpisan iz Lige prvakov, ki je prav gotovo največji cilj tako Ronalda, kot trenerja Joseja Mourinha. Ostali nogometaši Reala se soočajo z vzponi in padci, napadalca Karim Benzema in Gonzalo Higuain tudi po sedmih mesecih nove sezone še nista našla pravih občutkov.

So se pa po zadnji tekmi med večnima rivaloma vsaj nekoliko umirile strasti. Spomnimo, takoj po tekmi naj bi Lionel Messi pred stadionom počakal Alvara Arbeloo in skušal z njim obračunati, nato pa se je še pojavil posnetek, na katerem se vidi, kako je Argentinec pljunil v smeri proti klopi Reala. Brez cinizma ni šlo niti na Realovi strani. Z izjavami na račun Barcelone in sojenja v njihovo prid je seveda blestel Mourinho.

Zaradi vsega naštetega se danes ob 21. uri obeta nov vroči španski derbi, ki bi lahko rešil predvsem sezono Reala. Barcelona namreč v španskem prvenstvu ruši vse pred seboj. Zmaga bo za obe moštvi pomembna tudi zaradi samozavesti pred povratnima tekmama osmine finala v Ligi prvakov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.