Šport > Nogomet
31 ogledov

Prvi strelec lige okrepil NK Olimpijo

Olimpija Maribor Stožice Anže Petkovšek
Ljubljanska Olimpija se je v zaključku januarskega prestopnega roka okrepila z najboljšim strelcem slovenske lige Enisom Đurkovićem. Erik Janža se je iz Mure 05 preselil v Domžale, NK Celje pa se je okrepil z Miho Zajcem, Alexandrom Srdićem in Aleksandrom Bajićem.

Iz ljubljanskega nogometnega kluba Olimpija so sporočili, da je prvi strelec slovenske lige Enis Đurković s klubom sklenil triletno pogodbo. Napadalec kranjskega Triglava je v tej sezoni dosegel deset ligaških golov, zmajem pa se bo kot prost igralec pridružil po izteku pogodbe s Kranjčani po koncu letošnje sezone. Triindvajsetletni Djurković je v prvi polovici sezone dosegel skoraj polovico golov svojega kluba.

Domžale okrepil Erik Janža

erik janža mura | Avtor: Gregor Čiček/mura05.si Gregor Čiček/mura05.si
Nogometni klub Domžale je bil dejaven tudi na zadnji dan zimskega prestopnega roka. Športni direktor Matej Oražem je v vrste dvakratnih državnih prvakov zvabil še tretjo okrepitev v zimskem prestopnem roku. Najmanj do konca sezone 2014/2015 bo svojo kariero ob Kamniški Bistrici nadaljeval perspektivni branilec Erik Janža.

Janža je bil v zadnjih dveh sezonah standardni član Mure 05, za katero je zbral 51 nastopov. Devetnajstletni član mlade slovenske reprezentance bo tako nadaljeval tradicijo prekmurskih nogometašev v Domžalah.

Nogometni klub Celje je danes na zadnji dan zimskega prestopnega roka predstavil tri nove okrepitve v igralskem kadru, to so Miha Zajc, Alexander Srdić in Aleksandar Bajić. V ospredju je tudi Darko Klarič, ki je znova pristopil k celjskemu prvoligašu, pomagal mu bo na finančnem področju.

Zajc, Srdić in Bajić novi člani NK Celje

Miha Zajc, ki je zablestel na edini tekmi za člansko moštvo Olimpije, nato pa ni več odigral niti tekme, je član reprezentance Slovenije do 19 let in igra na položaju vezista. Napadalca Alexander Srdić (letnik 1992) in Aleksandar Bajić (letnik 1987) prihajata iz Srbije. Zajc bo do konca sezone v Celju igral kot posojeni nogometaš NK Bravo 1, Bajić je s klubom pogodbo podpisal pogodbo do konca sezone, Srdić pa za dve leti.

"Žal bodo zaradi težjih poškodb v pomladanskem delu sezone odsotni Marijo Močič, Iztok Močivnik, Tadej Gaber in Stefan Ristovski. Drugače pa priprave potekajo v napornem ritmu in kljub slabšim pogojem in stalno vadbo na umetni travi v dobrem vzdušju," je ob tem povedal športni direktor ekipe Ambrož Krajnc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.