Šport > Nogomet
34 ogledov

Prvi večni derbi 27. avgusta v Stožicah

Olimpija Maribor 2011 Benjamin Kovač
Na Brdu pri Kranju so opravili žreb parov Prve lige. V prvem kolu bo branilec naslova Maribor doma igral proti Gorici, Olimpija, ki cilja na naslov prvaka, pa sezono začenja proti Celju. Tudi povratnik med elito Mura 05 začenja na domači zelenici.

Prvi večni derbi med ljubljansko Olimpijo in Mariborom bo v sedmem kolu, ko bodo vijoličasti gostovali v ljubljanskih Stožicah - prvotno načrtovan za 27. avgust 2011. Prvo kolo državnega prvenstva bo na sporedu 16. in 17. julija. Jesenski del prvenstva se bo končal s tekmami 21. kola oziroma tretjega decembra, prvenstvo pa se bo nadaljevalo tretjega marca 2012. Zadnje in 36. kolo prvenstva bo 26. maja prihodnje leto. Mura, ki se je vrnila med slovenske prvoligaše, bo prvo tekmo odigrala v Murski Soboti, kjer bo gostoval Koper.

Izžrebali pa so tudi pare prvega kroga 2. slovenske nogometne lige. Aluminij, prvak 2. SNL v minuli sezoni, ki pa ni želel napredovati med slovensko nogometno elito, se bo najprej pomeril z Belo krajino, Interblock čaka obračun z novinci iz Celja, Simer Šampionom. Drugi novinec v drugi ligi, Radomlje, pa čakajo nogometaši Doba.

Pari prvega kola Prve lige 2011/2012:

Rudar - Domžale
Triglav - Nafta
Maribor - HiT Gorica
Mura - Koper
Olimpija - Celje

Vstopnice za Belgijo že naprodaj

Ob 12. uri je stekla prodaja vstopnic za generalko slovenske članske reprezentance pred zadnjima domačima kvalifikacijskima tekmama za EP. Slovenija se bo 10. avgusta v Stožicah pomerila z Belgijo, vstopnice si lahko zagotovite po enotni ceni 18 evrov (otroci do 14. leta pa si bodo tekmo lahko ogledali za devet evrov). Naprodaj so prek spletne strani NZS, na bencinskih servisih Petrol, Kompasu in na prodajnih mestih Eventima.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.