Šport > Nogomet
63 ogledov

PSG do minimalne prednosti

Zlatan Ibrahimović EPA
Na Parku princev je PSG gostil Chelsea. Parižani bodo v London odpotovali s prednostjo 2:1. Prednost domače zelenice je izkoristila tud Benfica.

PSG in Chelsea se v zadnjih treh letih že tretjič merita v izločilnih bojih Lige prvakov, po enkrat pa je doslej napredoval vsak klub.

Tokrat so imeli Parižani precej včjo posest žoge v prvem polčasu, a vseeno so prvo lepo priložnost imeli gostje. Abdul Baba Rahman je v 23. minuti natančno podal v peterec domačih, Diego Costa, ki je bil sicer v prepovedanem položaju, a sodniki tega niso opazili, pa je z bližine streljal z glavo. Zadetek Chelseaja je s fantastično obrambo preprečil Kevin Trapp. Vratar domačih je instinktivno podstavil roko, od nje pa se je žoga odbila v prečko in nato v kot. Brazilec s španskim potnim listom je tako ostal le pri enem zadetku v tej sezoni LP. Le tri minute kasneje je bil v dobrem položaju César Azpilicueta, a je ob ostri podaji v kazenskem prostoru zgrešil žogo.

Nato pa se je zatresla mreža na drugi strani zelenice. Zlatan Ibrahimović jenajprej sicer slabo streljal z glavo po natančni podaji Marquinhosa, a je Šved kasneje nadoknadil zamujeno. V 39. minuti je izvedel prosti strel, žoga je v živem zidu zadela Johna Obija Mikela in vratar Thibaut Courtois je bil ujet na napačni nogi. Nigerijec je sicer tudi zakrivil prosti strel.

A povsem ob koncu polčasa je bil Mikel znova v glavni vlogi. Tokrat je nekoliko srečno po kotu žoga prišla do njega, vezist jo je umiril in jo nato posal v mrežo za 1:1. Nigerijec sicer zadane na vsako prestopno leto.

Pritisk Parižanov obrodil sadove

Na začetku drugega dela bi lahko Londončani povedli. Willian je krenil v protinapad, odlično našel Costo, ta pa iz oči v oči ni uspel premagati Trappa. Na drugi strani je Courtois najprej preko prečke odbil strel Ángela Di Maríe, nato pa zaustavil še nevaren poizkus Ibrahimovića. PSG je vseskozi pritiskal, belgijski vratar pa je v 61. minuti zaustavil še dober strel Brazilca Lucasa, ki je pred udarcem lepo kombiniral z Zlatanom.

Le tri minute kasneje je žoga v petercu gostov po dvoboju Ibrahimovića in Branislava Ivanovića padla pred Blaisa Matuidija, ki je močno udaril po okroglem usnju, a je Ivanović uspel blokirati strel. Courtois je zaustavil tudi prosti strel Di Maríe.

V 77. minuti je bil Oscar po dolgi žogi za las prekratek, za zamujeno pa so bili Londončani hitro kaznovani. Di María je poslal žogo preko gostujočih branilcev, rezervist Edinson Cavani je stekel za njo in jo precej z desne strani poslal med nogama Courtoisa.

V 84. minuti je Javier Pastore s peto odložil žogo do Marquinhosa, ta je stekel v kazenski prostor, nameril v dolgi kot, a je njegov poizkus blokiral Gary Cahill. V naslednji minuti je visoko preko gola z roba kazenskega prostora streljal Thiago Silva.

Točno ob izteku 90. minute je po dolgi podaji Ibrahimović streljal iz bližine, a je zadel Courtoisa, na drugi strani pa je v podobni akciji, a iz nekoliko večje oddaljenosti, Pedro zadel le zunanji del mreže.

Brez pravih priložnosti

V Lizboni gledalci v prvem polčasu niso videli ravno veliko lepih akcij, prevladovali so domačini, po prvi četrtini tekme so imeli žogo v posesti 67 odstotkov. Le en strel gostiteljev je v prvih 45 minutah šel v okvir vrat, Rusi so ostali brez takšnega poizkusa.

V drugem polčasu je hitro dvakrat zapretil nekdanji član orlov Axel Witsel, a ni uspel premagati domače obrambe. Ta ni klonila tudi v nadaljevanju tekme, se je pa zatresla mreža gostov. V sodnikovem dodatku je bil natančen Jonas. Brazilec je bil po prostem strelu najvišji v kazenskem prostoru Zenita in z glavo poslal žogo v malo mrežico tekmečevega gola. Asistenco je vpisal Nicolás Gaitán, ki je imel do tedaj najlepšo priložnost na tekmi, ko je v 69. minuti neoviran streljal s šestih metrov, a je vratar Juri Lodigin ubranil, Argentinec pa je nato iz nekoliko težjega položaja odbitek poslal preko gola.  

Liga prvakov, osmina finala, prve tekme:

PSG : Chelsea  2:1 (1:1)
Ibrahimović 39., Cavani 78..; Mikel 45.+1

Benfica : Zenit  1:0 (0:09
Jonas 90.+1

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.