Šport > Nogomet
15 ogledov

PSG še brez zmage, Ancelotti izključen

carlo ancelotti leonardo psg EPA
Klub iz francoske prestolnice tudi na drugi prvenstveni tekmi ni prišel do treh točk, na Korziki je le remiziral brez zadetkov. Lyon, Marseille, Bordeaux in Bastia so slavili še drugič, Lorient pa je poraz spreobrnil v zmago v sodniškem podaljšku.

Paris Saint Germain je tudi v drugem kolu osvojil le točko, potem ko sta se na Korziki domači Ajaccio in PSG razšla brez zadetkov. Parižani, ki v postavi niso imeli Zlatana Ibrahimovića in Thiaga Silve, so si sicer pripravili nekaj obetavnih situacij, predvsem v prvem polčasu, a so bili nevarni tudi domači "gusarji". Gostujoči trener Carlo Ancelotti je konec srečanja dočakal na tribuni, saj je bil nekaj minut pred koncem izključen zaradi protestiranja pri sodnikih, že pred tem pa je "videl rdeče" Ezequiel Lavezzi, ki je grobo štartal na Bejamina Andreja.  PSG je remiziral tudi v prvem kolu proti Lorientu (2:2). Maksimalni izkupiček so ohranili Lyon, Marseille, Bordeaux in drugi korziški klub - Bastia, ki je do zmage nad Reimsom prišla v devetdeseti minuti ob dveh igralcih več.

Lyon je zmago potrdil v zadnjih minutah, prav tako Marseille. Na stadionu Gerland so domači na začetku prvega dela celo zaostajali, a vseeno zanesljivo slavili, na stadionu Velodrome pa so si gledalci lahko oddahnili šele v 90. minuti, ko je Marseille podvojil vodstvo proti Sochauxju. Izpostaviti velja še tekmo med Lorientom in lanskim prvakom Montpellierom, kjer so gostje še na začetku 90. minute vodili, ob koncu pa ostali brez ene same točke. Lokalni tekmec Lorienta, Rennes, pa je ostal na točkovni ničli po porazu z Bordeauxjem, ki je zmagal še drugič zapored.

Ligue 1, 2. kolo:

Lille : Nancy  1:1 (1:1)
Kalou (43); Bakar (33)
RK: Moukannjo (79./Nancy)

Lyon : Troyes  4:1 (0:0)
Gomis (51,90), Bastos (66), Lisandro Lopez (88); Bahebeck (47)
RK: Faussurier (69./Troyes)

Lorient : Montpellier  2:1 (0:1)
Traore (90), Aliadiere (90); Herrera (37)

Bastia : Reims 2:1 (0:1)
Modeste (62./11m), Ilan (90); Fauvergue (6)
RK: Weber (59), Tacalfred (82)/ oba Reims

Valenciennes : Nice  0:0

Brest : Evian  1:0 (0:0)
Baysee (90)

Toulouse : St. Etienne  2:1 (1:0)
Capoue (35), Yedder (59); Gradel (90/11m)

Marseille : Sochaux  2:0 (0:0)
Gignac (54), Fanni (90)

Bordeaux : Rennes  1:0 (0:0)
Obraniak (75)

Ajaccio : PSG  0:0
RK: Lavezzi (59)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.