Šport > Nogomet
47 ogledov

Radosavljević novi trener Olimpije

Karapetrović Kalcer Radomlje Olimpija Ljubljana SPS/NkOlimpija
Darko Karapetrović je že bivši trener Olimpije. Zamenjal ga bo Aleksandar Radosavljević.

"Aleksandar Radosavljević dobro pozna razmere v moštvu, zato je njegovo imenovanje za naslednika Darka Karapetrovića popolnoma logična poteza kluba," je ob menjavi na trenerskem mestu dejal športni direktor Olimpije Milenko Ačimović.

"Glede na slabše rezultate v spomladanskem delu prvenstva in ob dejstvu, da se skozi ligaško tekmovanje ne moremo več prebiti na mesta, ki neposredno vodijo v evropske kvalifikacije v naslednji sezoni, smo se v vodstvu kluba odločili za zamenjavo na trenerskem stolčku," so v izjavi za javnost zapisali pri ljubljanskem klubu in dodali. "Klub se ob tej priložnosti zahvaljuje dosedanjemu trenerju Darku Karapetroviću za vse, kar je storil v vsem tem času, ki ga je prebil v zeleno-beli družini. V nadaljevanju njegove trenerske poti pa mu želimo vse najboljše."

"Aleksandar Radosavljević dobro pozna razmere v moštvu, zato je njegovo imenovanje za naslednika Darka Karapetrovića popolnoma logična poteza kluba. Preostali dve srečanji bo vodil v vlogi glavnega trenerja, po koncu državnega prvenstva pa bo čas za temeljit razmislek in odločitev, s kom in kako v priprave za novo tekmovalno sezono," je zaključil Ačimović.

Ćira bi zanimalo

Odhod Karapetrovića s klopi Olimpije sicer nekaj časa ni bil uradno potrjen. Med kandidati za vročo klop Olimpije, ki v zadnjih letih nikakor ne more storiti koraka naprej, naj bi bil tudi Miroslav "Ćiro" Blažević. Slednji je bil na sobotni tekmi med Olimpijo in Celjem, ki so jo Ljubljančani izgubili (1:2) in si močno otežili pot v Evropo.

"Lahko potrdim, da je prišlo do določenih konktaktov, vendar pa trenutno še ne morem zagotovo reči, da bo prišlo do dogovora. Vse je v rokah predsednika Izeta Rastoderja," je za Goal pred ustoličitvijo Radosavljevića pojasnil Blažević.

"Olimpija je velik klub in v veliko čast bi mi bilo sesti na njeno klop. Mislim, da si vsak ambiciozen trener iz te regije želi v določenem obdobju svoje kariere voditi Olimpio," je dodal 80-letni strateg, ki je leta 1998 reprezentanco Hrvaške popeljal do bronastega odličja na svetovnem prvenstvu v Franciji. Blažević je na slovenski sceni že vodil soboško Muro

Komentarjev 1