Šport > Nogomet
71 ogledov

Raković ni vedel, da je stavnica nezakonita

Rakovič je proti Nafti dosegel šele drugi zadetek v prvenstvu. (Foto: Boštjan Ta Boštjan Tacol
Ermin Raković priznava, da je stavil, česar ni tajil niti v preteklosti. A ne na slovenske tekme, poleg tega ni vedel, da je stavnica nelegalna. "Sam nisem bil nikoli obtožen, niti nisem nobenega oškodoval ali komu ostal kaj dolžan," pravi. Olimpija trdno v bran Gregorju Židanu.

''Ne morete verjeti, koliko nogometašev igra športne stave. Ne le v Sloveniji, pač pa tudi v tujini. Skoraj vsi. Vsakih nekaj mesecev se ponavljajo iste zgodbe. Zdaj pa je prišla ven še obtožnica in številke. Lahko rečem le to, da je to zgodba, stara pet let. Ljudi, ki so v tej aferi izpostavljeni, poznam, nikakor pa takrat nisem vedel, da je to nelegalna stavnica. Prek njih sem stavil v Avstriji. Bilo je tako, kot da bi danes igral loterijo v Italiji. Ne vem pa, kaj se je zgodilo kasneje. Sam nisem bil nikoli obtožen, niti nisem nobenega oškodoval ali komu ostal kaj dolžan. Navsezadnje sem s stavami pred leti že zaključil,'' je za Sportal o stavniški aferi, ki Slovenijo pretresa zadnje dni, dejal Ermin Raković in dodal, da je igral le na rezultate tujih lig: "V Avstriji tudi ni bilo na seznamu slovenske lige." Rakovićevo ime se je omenjalo med nogometaši, ki naj bi stavili v domnevni ilegalni stavnici, vendar ni med obtoženimi, kot smo pomotoma zapisali ob objavi tega članka, za kar se vsem prizadetim iskreno opravičujemo.

"Olimpija nudi vso podporo Gregorju"

Medtem pa je Olimpija Ljubljana stopila trdno v bran svojemu trenerju v mlajših kategorijah Gregorju Židanu. "Zaradi medijskih zapisov o povezanosti vodje Otroške nogometne šole (ONŠ) NK Olimpija Ljubljana, g. Gregorja Židana, z delovanjem ilegalne stavnice, sporočamo: NK Olimpija nudi vso podporo Gregorju v teh nedvomno težkih časih zanj in za njegovo družino. Po pogovoru z njim, v katerem nam je zagotovil, da v zapisih ni resnice, poudarjamo, da mu v popolnosti verjamemo in povsem zaupamo ter mu bomo stali ob strani v njegovih prizadevanjih, da v javnosti opere svoje ime. Gregor svoje delo v ONŠ opravlja vestno, profesionalno in na najvišjem možnem nivoju, zato želimo, da z opravljanjem svoje funkcije nemoteno nadaljuje. Pri njegovem delu mu bomo še naprej pomagali in mu nudili vso podporo, da skupaj dosežemo najvišje cilje, ki smo si jih zastavili," so zmaji zapisali v sporočilu za javnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.