Šport > Nogomet
29 ogledov

Ramos: Raje bi Ronalda, Özila in Isca

sergio ramos EPA
Branilec Real Madrida Sergio Ramos je v intervjuju za ESPN spregovoril o Joséju Mourinhu, Carlu Ancelottiju, Lionelu Messi in načrtih za prihajajočo sezono.

Beli balet je pripravljen na novo sezono, v kateri bodo poskušali pozabiti na lanske neuspehe in se pod taktirko novega trenerja Carla Ancelottija vrniti na pota stare slave.

Brez zamer do Mourinha

''Imamo novega trenerja in nekaj novih igralcev. Ekipa je mlajša, saj je bil poudarek na pridobivanju mlajših španskih nogometaših. Kot je povedal Iker, prihod domačih igralcev je vedno pomemben. Veselimo se nove sezone,'' je povedal Ramos, ki se bo nekdanjega trenerja Joséja Mourinha spominjal v pozitivni luči.

(Barcelona - Real Madrid) Ronaldo Ramos | Avtor: Reuters Reuters
''Lani nismo uspeli ponoviti rezulatov iz prejšnjih let, vendar se je potrebno osredotočiti na pozitivne stvari. Spominjam se vseh lepih stvari, ki so se zgodile. Nisem zamerljiv človek. Zapomnil si bom vse, kar sem se naučil v tem času. Nogomet gre naprej in mi moramo ostati ambiciozni, da bomo osvojili še več lovorik. To je začetek nove ere,'' je povedal 27-letnik.

Décima ne sme postati obsesija

Ramos je med glavne cilje v novi sezoni uvrstil mitsko Décimo, ki se Realu izmika vse od leta 2002. ''To je vedno eden izmed velikih ciljev, saj je minilo že dolgo časa, odkar smo zadnjič zmagali v Ligi prvakov, vendar menim, da ne sme postati obsesija. Verjeti moramo, da lahko zmagamo, toda veliko ekip poskuša osvojiti isto kot mi,'' je povedal španski branilec.

Na vprašanje, kako bi komentiral navezo Lionel Messi-Neymar, je Ramos dejal: ''Neymar in Messi? Raje imam Cristiana, Özila in Isca. Nihče ne dvomi, da sta odlična nogometaša, vendar bi raje izbral svoje soigralce,'' je povedal Ramos in dodal, da vsem španskim ekipam želi dobro, tudi Barceloni.