Šport > Nogomet
45 ogledov

Rastoder: "V Olimpiji lahko le, če smo prvi"

Ante Miše (v sredini) si je v družbi Izeta Rastoderja (desno) ogledal tekmo prot Boštjan Tacol
Izet Rastoder je v naslednji sezoni napovedal brezkompromisen napad na prvo mesto lestvice.

"V današnji ekonomski situaciji je težko pridobiti že tisoč evrov sponzorskega denarja, zato se vsem, ki nam pomagajo, iskreno zahvaljujemo. Našemu novemu partnerju izrekam dobrodošlico in upam, da bomo imeli od sodelovanja korist oboji. Klub sem prevzel v zelo težkem položaju, ko je bil zakopan v dolgove, iz katerih smo izplavali, poslujemo transparentno in zagotavljamo redne dohodke, ki jih vedno izplačamo 15. v mesecu. Kar se tiče naših tekmovalnih ciljev, zahtevam, da kljub precejšnjemu zaostanku ne obupamo do zadnjega sodnikovega žvižga na zadnji tekmi. V naslednji sezoni pa moramo napasti prvo mesto, tu sem lahko le, če sem prvi, to je moja glavna zahteva in ambicija," je na tiskovni konferenci pred začetkom spomladanskega dela prvenstva dejal predsednik Olimpije Ljubljane Izet Rastoder.

Trener Bojan Prašnikar, ki je zeleno-bele prevzel s 15 točkami zaostanka za vodilnim Maribororm, bi bil letos zadovoljen (že) z drugim mestom: "Stanje na lestvici je takšno, kot je. Maribor ima veliko prednost, zato moramo razmišljati o zanesljivi osvojitvi drugega in obenem postati zelo konkurenčni Mariboru," je dejal Prale: "Za priprave smo si zastavili zelo ambiciozen načrt, ki smo ga skoraj stoodstotno izpolnili. Moramo vedeti, da so to priprave za celo leto, ne le za spomladanski del, saj je poletni premor v Sloveniji izjemno kratek. Nismo še optimalno pripravljeni, smo pa postavili dober temelj, ki ga bomo nadgradili z delom v naslednjih mesecih."

Novinca v zelenem taboru Nikola Nikezić in Dejan Djermanović sta se že povsem ustalila v moštvu, oba pa po trdem delu na pripravah komaj čakata uradne tekme. "Kot sem že povedal, sem zelo vesel, da sem se vrnil v Slovenijo, kjer sem preživel najlepša leta svoje kariere. Upam, da bom tudi zdaj strelsko podobno uspešen, klubu in ekipi želim v naslednjem letu pomagati po najboljših močeh s čim več goli. Lahko vam povem, da je v Srbiji in Črni gori Olimpija še vedno tisti klub, ki ga ljudje poznajo in vidijo kot največjega.  Zato sem ponosen, da bom nosil njen dres," pravi Črnogorec Nikezić, Ljubljančana Djermanovića pa je podpis za klub, za katerega je že igral v mlajših selekcijah, nekaj posebnega. "Večkrat sem že poudaril, da sem si vedno želel igrati tudi za prvo moštvo Olimpije, zdaj se mi je ta želja tudi uresničila. Trdo smo trenirali in dobro delali na pripravah, kar jasno pove tudi podatek, da praktično nimamo težav s poškodbami. Verjamem, da se bo naše delo poznalo v prvenstvu in da bomo že prvi dan začeli zmagovalno," sporoča Djermanović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.