Šport > Nogomet
45 ogledov

Raúlov 400. gol kariere za zmago rudarjev

Raul Papadopoulos Matip Schalke Wolfsburg Bundesliga Nemčija nemška liga
1/4
EPA
Milivoje Novaković je za Köln zabil prvi gol po septembru, kozlički pa so pri Nürnbergu ostali brez točke (1:2). Po pijanem ekscesu na začetku tedna je celo tekmo odigral tudi Mišo Brečko. Borussia Dortmund je z izvrstnim golom Kevina Grosskreutza premagala Hertho in pobegnila na vrhu (1:0). 400. profesionalni gol Raúla Gonzáleza.

Teden, v katerem je tudi uradno končal svojo reprezentančno kariero, je drugi najboljši strelec slovenske reprezentance Milivoje Novaković zaključil s prvim klubskim golom po petih mesecih. Na gostovanju Kölna pri Nünrbergu so kozlički, za katere je celo tekmo odigral tudi Mišo Brečko, na koncu izgubili z 1:2 in nadaljevali z bliskovitim padanjem proti dnu lestvice, kjer jih od 16. Kaiserslauterna loči le še šest točk.

Novaković je v 66. minuti uspel spraviti žogo mimo vratarja Raphaela Schäferja, branilci domače ekipe pa je kljub obupnim poizkusom niso zmogli izbiti z golove črte. Zadetek za 1:1 je bil šele tretji ligaški gol sezone za zdaj že bivšega reprezentanta, ki je zaradi poškodbe izpustil večino jesenskega dela prvenstva. Nazadnje je 17. septembra na lokalnem derbiju zabil Bayerju Levrkusnu.

Raúlov 400. gol v štirici Schalkeja

Legendarni španski napadalec Raúl González je ob zmagi Schalkeja nad Wolfsburgom zabil 400. gol v svoji dolgoletni in bogati igralski karieri ter pokvaril povratek trenerja Felixa Magatha, ki ga je v rudarsko mesto tudi pripeljal (4:0). Vodilni gol Raúla je prišel v deseti minuti, dva zadetka je dodal Nizozemec Klaas-Jan Huntelaar, enega pa je pristavil Joel Matip.

Zdaj že 34-letni Raúl je 323 golov zabil za Real Madrid, 44 za špansko reprezentanco, kar 33 pa jih je v vsega 18 mesecih dodal pri klubu iz Gelsenkirchna.

"Škarjice" Grosskreutza za zmago v prestolnici

Zmagoviti gol za Borussio Dortmund je pri Herthi Berlin zabil talentirani Kevin Grosskreutz, ki je nasprotnega vratarja v 66. minuti premagal s "škarjicami" in prvakom poleg zmage prinesel tudi tri točke naskoka na vrhu lestvice. Nemški reprezentant je vratarja Thomasa Krafta premagal po tem, ko je ta ubranil strel Roberta Lewandowskega, s čimer je Dortmund ohranil tri točke prednosti pred Borussio Mönchengladbach, ki je z 2:1 premagala Kaiserslautern.

Aktualni nemški prvaki iz Porurja so nepremagani že na 16 zaporednih tekmah, medtem ko je Hertha, ki je pred 1000. bundesligaško tekmo najela novega trenerja Otta Rehhagla, po petem zaporednem porazu ostala na slabem 15. mestu. Pristaniški derbi med Werderjem Bremnom in Hamburgom se je po razburljivih 90 minutah končal z zmago Bremenčanov, za katero so zadeli Marko Marin, Tom Trybull in Marko Arnautović.

Bayern München je na sobotni večerni tekmi remiziral na gostovanju pri zadnjem Freiburgu in izgubil še nekaj dragocenih točk v lovu na vodilni Borussii (0:0). Bavarci pri zadnji ekipi lige niso izgledali kot resni kandidati za naslov, v drugem polčasu pa jim do zadetka ni zmogel pomagati niti leteči Nizozemec Arjen Robben.

Brečku 25 tisoč evrov klubske kazni

"Mišo Brečko je v ekipi za tekmo z Nürnbergom," je pred sobotnim gostovanjem sporočil trener Stale Solbakken, zato pa mora desni bočni branilec, ki ga zloglasni škandal z vožnjo po tirih ni oddaljil od seznama slovenskega selektorja Slaviše Stojanovića za prijateljsko tekmo s Škotsko, plačati klubsko kazen 25 tisoč evrov zaradi "neprofesionalnega vedenja". Trboveljčan se je za incident sicer takoj opravičil. Trener pa je igralcem bojda zabrusil, da ne vodi otroškega vrtca, da so vsi odrasli in naj mu to tudi dokažejo.

Hertho bo reševal Rehhagel

Hertho bo iz neugodnega položaja na dnu lige reševal 73-letni trener Otto Rehhagel. Berlinski klub je na dan tekme z Dortmundom razkril, da se je do konca sezone dogovoril z nekdanjim selektorjem Grčije, s katero je nemški trener leta 2004 osvojil evropsko prvenstvo na Portugalskem.

Nemška liga, 22 kolo:

Hoffenheim : Mainz 1:1 (1:1)
Noveski (9/a.g.); Zidan (29)

Nürnberg : Köln 2:1 (1:0)
Esswein (28), Pekhart (85); Novaković (66)
Brečko in Novaković (oba Köln) sta odigrala celo tekmo.

Hertha Berlin : Borussia Dortmund 0:1 (0:0)
Grosskreutz (66)

Hamburger SV : Werder Bremen 1:3 (0:2)
Petrić (76); Marin (9), Trybull (45), Arnautović (86)

Kaiserslautern : Borussia Mönchengladbach 1:2 (0:2)
Jessen (63); Herrmann (10), Arango (15)

Bayer Leverkusen : Augsburg 4:1 (1:0)
Kiessling (25, 65), Castro (62), Schürrle (71); Joo (50)

Freiburg : Bayern München 0:0

Schalke : Wolfsburg 4:0 (2:0)
Raúl (10), Huntelaar (15, 72), Matip (49)
Huntelaar (Schalke) je v 36. minuti zapravil enajstmetrovko.

Hannover : Stuttgart 4:2 (2:0)
Haggui (25), Diouf (32), Pander (46), Stindl (73); Harnik (75), Okazaki (79)

Komentarjev 1
  • Kunaver 08:30 18.februar 2012.

    Fotke njegove nesreče na:http://slo-kronika.si/svet/nemski-klub-kaznoval-pijanega-brecka-z-visoko-denarno-kaznijo/