Šport > Nogomet
7771 ogledov

Razkriti razlogi za odhod: "Ronalda je to prizadelo"

cristiano ronaldo Epa
Nekdanji soigralec Cristiana Ronalda je razkril, kako je serijski italijanski prvak odgnal svojega prvega zvezdnika.

Nekdanji rdeči vrag Patrice Evra, ki si je med letoma 2006 in 2009 delil slačilnico s Cristianom Ronaldom na Old Traffordu, je ponudil svoj pogled na poletno prestopno bombo s portugalskim napadalcem v glavni vlogi.

Ronaldo je po treh sezonah pomahal v slovo Juventusu in se vrnil k Manchester Unitedu, kjer se je še kot mladenič pod taktitrko nogometnega očeta Sira Alexa Fergusona uveljavil kot eden najboljših nogometašev na svetu.

Po šestih letih na Otoku se je leta 2009 za tedaj rekordnih 94 milijonov preselil k Real Madridu, kjer se je zapisal med nesmrtne, nov izziv pa si je pred tremi leti poiskal v Italiji, kjer je z Juventusom dvakrat pokoril tekmece v Serie A.

Ob prihodu v Torino je samozavestno napovedal da bodo v dveh letih osvojili tudi ligo prvakov, na kar bianconeri čakajo že od leta 1996, vendar se njegove besede niso uresničile.

cristiano ronaldo | Avtor: Profimedia Profimedia

Po lanski sezoni, v kateri je Juventus po devetih zaporednih sezonah izgubil primat v Serie A, se je Ronaldo znašel pod velikim pritiskom. Ne samo kritiki, temveč so ga za neuspeh stare dame okrivili celo klubski soigralci.

Branilec Leonardo Bonucci je namignil, da je ekipa preveč podrejena Ronaldu, Giorgio Chiellini pa je dejal, da bi se lahko Juventus bolje pripravil na novo sezono, če bi Ronaldo odšel že prej.

Po mnenju Patriceja Evraja je prav to kazanje s prstom, iskanje grešnega kozla in nespametna izjava Massimiliana Allegrija, da Ronaldo ne bo igral na vsaki tekmi, botrovalo temu, da je Portugalec pobral šila in kopita.

Evra Ronaldo | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
"Zato, ker Ronaldo potrebuje ljubezen in spoštovanje," je svoje videnje odhoda v pogovoru za La Repubblico ponudil Evra. "Spoznal je, da je v Torinu postal grešni kozel za slabe rezultate," je dodal nekdanji rdeči vrag.

"Kar zadeva Allegrija, njegove besede so prav tako pripomogle k odhodu. Dejal je, da Ronaldo ne bo igral vseh tekem. Nobene potrebe ni bilo, da o tem javno govori, lahko bi zadržal zase. Ronalda je to prizadelo. Če povzamem, Cristiano se je zbal, da ga bodo okrivili za vse neuspehe. Čeprav je igral za Real Madrid in Juventus, je Manchester United še vedno njegova edina prava ljubezen," je sklenil Evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice