Šport > Nogomet
30 ogledov

Razpleta se uganka o prodaji Özila

Mourinho Newcastle Chelsea Reuters
Trener Chelseaja José Mourinho je v intervjuju za Daily Mail spregovoril o Mesutu Özilu, ki ga je poimenoval zadnji manjkajoči delček Arsenalovega mozaika.

Nemški reprezentant Mesut Özil se je pred začetkom letošnje sezone za 47 milijonov evrov iz Real Madrida preselil v Arsenal, prodajo pa je odobril italijanski strateg Carlo Ancelotti, ki je na trenerski klopi kraljevega kluba nasledil Joséja Mourinha.

Portugalec se je po treh sezonah, ki jih je preživel na Santiagu Bernabéuu, vrnil na Stamford Bridge, kjer domuje londonski Chelsea. Modri so trenutno na petem mestu ligaške lestvice, eden od njihovih glavnih konkurentov za naslov pa bo Arsenal, ki je s prihodom Mesuta Özila v letošnji sezoni zaigral kot prerojen. Mourinho je priznal, da ga je prodaja nemškega napadalnega vezista presenetila, a dodal, da ve, kako deluje španski nogometni velikan.

''Presenečen sem bil, da so prodali Özila, vendar razumem, kaj je Real Madrid. To je velik klub, ki mora početi to, kar je naredil z Garethom Balom in Iscom. Morajo kupiti najboljše mlade nogometaše v Španiji. Morajo kupiti najboljše nogometaše na svetu, ki še ne igrajo za velik klub. Mesuta so imeli tri leta, tri dobra leta. Prodali so ga za več, kot so zanj plačali. S tem so dobili Bala in Isca,'' je povedal trener Chelseaja, ki meni, da je Arsenal z Özilom na čelu postal resen kandidat za naslov angleškega prvaka.

Prišel, videl, igral

''Mesut in napredek preostalih nogometašev lahko Arsenalu prineseta naslov. Özil je fenomenalen nogometaš. On je eden od tistih igralcev, s katerimi dopolniš mozaik. Ne potrebuješ časa. Igralec pač pride. Pričakaš ga s prostim mestom, ga postaviš tja in ekipa avtomatično postane boljša. Prišel je, Arsene mu je dal majico in nemudoma je začel igrati,'' s hvalo na račun svojega nekdanjega varovanca ni skoparil Mourinho.

Portugalec se zaveda, da je Özila nemogoče pokrivati vso tekmo, saj bo na dolgi rok prevladala njegova kakovost. ''Nemogoče ga je ustaviti, saj bodo takšni igralci vedno poiskali trenutek, ko jih ne boš mogel pokriti, in s tem dokazali, kako dobri so,'' je zaključil Mourinho.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.