Šport > Nogomet
2064 ogledov

Rdeči karton dobil zaradi priimka

Sanchez Watt twitter
Nogomet in sodniki znajo napisati nenavadne zgodbe.

Nekdanji mladinec Arsenala Sanchez Watt je prejel nenavaden rdeči karton. Na tekmi med nižjeligašema Hemel Hempstead in East Thurrock v ligi National League South, po moči gra za angleško šesto ligo, je storil prekršek in si prislužil rumeni karton. A tu se je zgodba prav šele začela.

Ker nižjeligaški klubi na svojih dresih praviloma nimajo izpisanih priimkov nogometašev, je sodnik Dean Hulme igralca vprašal za priimek, da bi si ga zapisal v beležko. Ta je odvrnil 'Watt', sodnik pa je ponovil vprašanje. Sledil je odgovor 'Watt, Watt', delilec pravice pa je vse skupaj razumel kot vprašanje what, what (kaj,kaj?). Hulme je ocenil, da se nogometaš še vedno pritožuje zaradi njegove odločitve ter mu pokazal še drugi rumeni karton in ga s tem izključil.

Sledil je pogovor s kapetanom ekipe Hemel Hempstead Jordanom Parkesom, ki je sodniku naposled le uspel razložiti, da je Watt priimek njegovega soigralca. Sodnik je svojo odločitev preklical, podelil le en rumeni karton, Watt pa je lahko nadaljeval s tekmo. Na dvoboju, ki ga je Hemel dobil z 2:0, se je sicer vpisal med strelce. 

Watt je v svoji karieri dosegel tudi en zadetek za Arsenal, leta 2009 je dosegel gol proti West Bromwich Albionu v ligaškem pokalu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice