Šport > Nogomet
8566 ogledov

Sodnik povsem izgubil razum, nato šokiral še bolj

chapron sodnik Print Screen
Zmago vodilne ekipe francoskega prvenstva je zasenčila naravnost škandalozna poteza glavnega sodnika.

Paris Saint-Germain je v 20. krogu Ligue 1 na gostovanju premagal Nantens (0:1) in ima na vrhu prvenstvene lestvice 11 točk prednosti pred Monacom. Edini gol za Parižane je v 12. minuti srečanja zabil Ángel Di María.

Za najbolj nenavaden trenutek srečanja je poskrbel glavni sodnik Tony Chapron, ki je po nenamernem trčenju z Diegom Carlosom najprej jezno brcnil nogometaša Nantesa in mu pokazal rumeni karton. Ker je bil Brazilec kaznovan že v 29. minuti, ga je doletela izključitev. Za piko na i bizarni situaciji je dosodil prekršek v korist Paris Saint Germaina.

V taboru domače ekipe so bili nad sodniško odločitvijo ogorčeni. Oglasil se je tudi predsednik kluba Waldermar Kita, ki za Chaprona predlaga šestmesečno prepoved sojenja.

"Prejel sem 20 sms sporočil s celega sveta, vsi mi govorijo, da je sodnik sramota. Kaj želite, da rečem? Če povem preveč, bom moral na zagovor pred komisijo. Nimamo pravice, da bi karkoli rekli," je za L'Equipe dejal predsednik Nantesa.

diego carlos | Avtor: Epa Epa

"To je škandalozno. Rdeč karton za igralca, ki ni naredil ničesar. Kje smo? Moral bi se vrniti v šolo. Chapron naj se spočije in si privošči masažo. To je popolni amaterizem. Iskreno menim, da tega ni storil namerno. Nočem verjeti, da je bilo namerno. Morali bomo poiskati rešitev, ker to ni bilo v redu. Na koncu sem se smejal. Česa takšnega še nisem videl. Morali bi ga suspendirati za pol leta," je dodal Kita.

"Morda je imel pod sodniško majico oblečen dres Paris Saint-Germaina, kdo bi vedel. To je škandal. Vprašal sem ga, zakaj je dosodil prekršek, on pa je odvrnil, da je to novo pravilo." 

Yacine Bammou
 

Komentarjev 4
  • boksi 13:27 15.januar 2018.

    Se na posnetku zelo dobro vidi, da je igralec sodnika porinil. Res pa je, da bi moral sodnik drugače odreagirati (ne z nogo). Zaradi neumne poteze jih bo zdaj poslušal še kar nekaj časa ...

Sorodne novice