Šport > Nogomet
81 ogledov

Pérez že ima menjavo za Zidana?

Emery Porto Sevilla Evropska liga četrtfinale EPA
Pred finalom Lige prvakov so luč javnosti ugledala poročila o morebitni trenerski menjavi pri madridskem Realu.

Madridski Real se bo v soboto na milanskem San Siru v finalu Lige prvakov pomeril z mestnim tekmecem Atléticom. "Beli balet" bo lovil svojo enajsto evropsko krono, moštvo Jana Oblaka pa svojo prvo in s tem maščevanje za porazom v lizbonskem finalu leta 2014.

Real na domači sceni v letošnji sezoni drugič ni osvojil lovorike in Liga prvakov je zadnja priložnost za uspeh. Po poletni menjavi Carla Ancelottija z Rafaelom Benítezom je moral slednji pozimi svoje mesto preustiti Zinedinu Zidanu, a tudi legendarni Francoz bi lahko hitro končal svoje službovanje.

Čaka na razplet

Zidane je po visokem zaostanku ekipo sicer vrnil v boj za državni naslov, a ostal za točko prekratek, po poročanju Sky Italia pa ga kljub solidnim rezultatom lahko reši le slavje v Milanu.

Predsednik Reala Florentino Pérez naj bi po navedbah italijanske mreže že sklenil načelen dogovor s trenerjem Seville Unaijem Emeryjem, ki naj bi zasedel stolček na stadionu Santiago Bernabéu v primeru Realovega poraza proti Atléticu.

Sky dodaja, da je Pérez Emeryju naročil, naj dogovor zadrži zase do finala, ko naj bi se dokončno odločil o Zidanovi usodi.

Emery, ki je s Sevillo triktrat zapored osvojil Ligo Evropa, ima z Andaluzijci sicer sklenjeno pogodbo še za naslednjo sezono.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.