Šport > Nogomet
33 ogledov

Real pripravlja ponudbo za Balea

gareth bale Reuters
Reprezentant Walesa Gareth Bale, ki od leta 2007 igra za angleški Tottenham, je eden najbolj zaželjenih nogometašev na svetu. Za tretjega strelca Premier lige se zanimajo Real Madrid, Manchester City, Chelsea in Barcelona, zainteresiran pa je tudi bodoči trener Bayerna Pep Guardiola.

Real Madrid po neuradnih informacijh pripravlja ponudbo za nakup Garetha Balea, ki naj bi bil eden izmed glavnih členov novega načrta Florentina Péreza. Beli balet naj bi bil za nakup nogometaša Tottenhama pripravljen plačati 70 milijonov evrov, angleški mediji pa pišejo, da Madridčani ponujajo petletno pogodbo z 11 milijoni evrov letne plače.

gareth bale  | Avtor: EPA EPA
José Mourinho pa še zdaleč ni edini, ki se zanima za usluge 23-letnega nogometaša. Kot možne destinacije se omenjajo Manchester City, Chelsea, Barcelona in nenazadnje tudi Bayern, kjer bo Pep Guardiola za okrepitev moštva razpolagal z devetmestnimi številkami.

Branilec Barcelone Gerard Piqué je v nedavnem intervjuju za BBC Balea označil za ''neverjetnega igralca, ki lahko igra v katerikoli ekipi želi.'' Čeprav je Piqué priznal, da bi se Valižan zaradi načina igre dobro vklopil k Realu, pa je prepričan, ''da bi lahko igral tudi za Barcelono.''

Bale je v letošnji sezone angleške lige dosegel 16 zadetkov in v Tottenhamu so odločeni, da prvega zvezdnika ekipe zadržijo v severnem Londonu. Predsednik kluba Daniel Levy je pripravljen Baleu celo podvojiti plačo. Ali bo to prepričalo Valižana, da ostane pri Spursih, pa bo jasno že poleti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.