Šport > Nogomet
26 ogledov

Real rešuje sezono, derbi milijarderjev

(PSG - Manchester City) EPA
Nogometaši v nogometni Ligi prvakov bodo drevi in v sredo igrali povratne obračune četrtfinala.

Drevi ob 20.45 se bodo pomerili Real Madrid in Wolfsburg ter Manchester City in Paris St. Germain, v sredo pa še Benfica in Bayern ter Atletico Madrid Jana Oblaka in branilka naslova Barcelona.

Za največje presenečenje na prvih obračunih je poskrbel Wolfsburg, ki bo v Madridu proti Realu branil prednost z 2:0 s prve tekme. Ugoden izid so si v gosteh priigrali tudi igralci Manchester Cityja, ki so v Parizu iztržili 2:2.

Dan pozneje bo favorizirani Bayern skušal v Lizboni ohraniti ali nadgraditi prednost z 1:0 s prve tekme, bolj nepredvidljiv pa je razplet dvoboja Atletica in Barcelone, saj so Madridčani v gosteh dosegli pomemben zadetek ob porazu z 1:2. Žreb polfinalnih parov bo v petek v Nyonu.

Še naprej bodo žvižgali

Ko se bo danes zvečer začela povratna tekma četrtfinala med Manchester Cityjem in pariškim PSG, bodo domači navijači najbrž spet izžvižgali himno oziroma uradno glasbeno podlago tega tekmovanja. To počnejo že nekaj časa, trener sinjemodrih Manuel Pellegrini pa pravi, da ga to ne moti - vraževerno jih celo podpira.

"Vse je odvisno od tega, ali ste vraževerni. Če ste, je dobro, da žvižgajo, ker zmagujemo. Vseeno pa je pomembna predvsem naša igra, o nepotrebnih stvareh ne smemo razmišljati," je pred tekmo lige prvakov dejal strateg ekipe iz Manchestra na vprašanje, kaj si misli o takšnem obnašanju navijačev.

Ti so začeli žvižgati in negodovati ob značilnem refrenu Lige prvakov ob prihodu ekip na igrišče po tem, ko je oktobra 2014 moskovski CSKA kljub prepovedi udeležbe gledalcev na svoji tekmi Lige prvakov na tribune spustil skupino navijačev. Klub je kazen dobil zaradi rasističnega obnašanja navijačev, privrženci Cityja pa so protestirali proti krovni zvezi Uefi tako, da so začeli z žvižgi in vzkliki motiti protokol tekmovanja.

V klubu so se sicer pred tekmo ubadali še z drugimi težavami, povezanimi z navijači. Dan pred tekmo namreč stadion Etihad še ni bil razprodan, pa čeprav ima City lepo priložnost, da se prvič uvrsti v polfinale elitnega evropskega tekmovanja.

"Mislim, da bo stadion jutri vseeno poln. Naši navijači morda še niso stoodstotno predani evropskemu tekmovanju, a ta tekma je tako pomembna, da ne dvomim v najboljšo možno podporo," je še dejal Pellegrini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.