Šport > Nogomet
21 ogledov

Courtois zanikal dogovor z Realom

Benzema Courtois Real Madrid Atletico Copa del Rey španski pokal polfinale EPA
Španska radijska postaja je poročala, da se bo odlični belgijski vratar najkasneje leta 2016 pridružil madridskemu Realu. Courtois je to že zanikal.

Če gre verjeti poročilom radia Cadena SER, je Thibaut Courtois predsedniku madridskega Atlética Miguelu Ángelu Gilu Marínu dejal, da se bo čez dve leti preselil na stadion Santiago Bernabéu. Belgijec ima pogodbo s Chelsejem še za naslednji dve sezoni, zadnji dve leti pa je na posoji pri Colchonerosih. Povratek v London mu onemogoča predvsem izkušeni vratar Peter Čech.

Courtois naj bi Marínu dejal, da se je ustno že dogovoril za sodelovanje z Los Blancos in bo počakal, da se mu pogodba z Angleži izteče (leta 2016). Že februarja so španski mediji poročali, da Real Madrid spremlja situacijo okrog Belgijca in da ga vidijo kot dolgoletnega naslednika legendarnega Ikerja Casillasa.

Real želi pisno zagotovilo

Real naj bi zdaj želel ustni dogovor zapečatiti še s predpogodbo, je v oddaji El Larguero na radiu Cadena SER zatrdil novinar José Ramón de la Morena. V omenjeni oddaji je bilo mogoče slišati še, da je Chelsea januarja zavrnil odkup Courtoisove pogodbe s strani Atlética. Zdaj je v igri torej tudi Real Madrid. Glavni adut Madridčanov naj bi bilo dejstvo, da bi Courtois iz Chelseaja leta 2016 odšel zastonj. 

Courtois bo maja dopolnil šele 22 let. Od prihoda v Madrid leta 2011 se je razvil v enega od najboljših evropskih vratarjev, z Belgijo pa bo sodeloval tudi na prihajajočem svetovnem prvenstvu.

Courtois hitro zanikal navedbe

Na navedbe se je v roku nekaj ur odzval tudi Courtois, ki je zanikal celotno zgodbo, ki jo je v javnost plasiral radio Cadena SER. Njegovo ekipo v torek čaka povratna tekma Lige prvakov proti Milanu.

"To je popolnoma neresnično. Predsedniku nisem mogel povedati kaj takega, ker to preprosto ni res. Vsi vedo, da me pogodba veže na Chelsea in da sem srečen pri Atléticu," je za As.com v ponedeljkovih večernih urah zatrdil belgijski vratar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.