Šport > Nogomet
32 ogledov

Real za napadalce odštel 282 milijonov

zinedine zidane ronaldo EPA
Real Madrid je v dobrem desetletju zapravil vrtoglave zneske za nakup zvezdniških napadalcev.

Španski nogometni velikan Real Madrid je od leta 2000 samo za napadalce zapravil vrtoglavih 282 milijonov evrov. Odkar je mesto predsednika prevzel Florentino Pérez - funkcijo je od leta 2006 do 2009 opravljal Ramón Calderón - je bilo iskanje napadalcev glavna prioriteta madridskega kluba. Madridčani so na lastni koži spoznali, da goli niso poceni.

galatasaray real madrid ronaldo | Avtor: EPA EPA
Znesek 282 milijonov so vodilni možje belega baleta porazdelili med 12 nakupov, najdražji pa je bil prestop Cristiana Ronalda, ki je galaktike stal rekordnih 94 milijonov evrov. Nekateri nakupi so se izkazali za odlične naložbe, spet drugi, kot na primer Javier Saviola in Emanuel Adebayor - slednji je igral na posoji - pa niso upravičili pričakovanj.

Eden tistih, ki so najbolj razočarali v dresu kraljevega kluba, je Robinho. Real je za njegov prestop odštel 24 milijonov evrov, Brazilec pa je v treh sezonah dosegel le 35 golov v 132 tekmah, res pa je, da je Real v tem času osvojil dva ligaška naslova.

Med najdražjimi prestopi je tudi ''pravi'' Ronaldo, ki se je Realu pridružil za 45 milijonov evrov. Nekdanji nogometni virtuoz je v 177 tekmah dosegel 104 gole in nedvomno upravičil pričakovanja belega baleta. Za primerjavo: Cristiano Ronaldo je v 199 tekmah dosegel kar 202 gola!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.