Šport > Nogomet
865 ogledov

Revolucija v nogometu! Ali bo na Euru 2020 možna začasna menjava igralca?

Menjava igralca Profimedia
Februarja 2020 bo dokončno znano, če bo revolucionarno pravilo vpeljano v nogomet.

Odbor mednarodne nogometne zveze (IFAB) se je odločil, da predstavi novo nogometno pravilo, katero bi lahko uvedli že za prihajajoče Evropsko prvenstvo leta 2020.

Atletico Madrid - Barcelona
Nedelja, 1.12.2019, ob 20:55 na SK1.

Sergio Agüero in Kevin De Bruyne "Lažno prvenstvo!" Šport Zvezdnik znorel nad Čeferinom in kompanijo zaradi regularnosti Eura 2020

Po poročanju Sky Sporta je IFAB predlagal, da bi na prihajajočem velikem tekmovanju uvedli začasno menjavo nogometaša, do katere lahko pride, če si kateri izmed nogometašev poškoduje glavo, ali dobi vanjo udarec. Če sodnik posumi, da zaradi udarca obstaja možnost petresa možganov, bi poškodovanega nogometaša začasno zamenjal drug nogometaš, dokler ne bi zdravniška služba potrdila, če je prvi sposoben za nadaljevanje igre.

Sindikat nogometašev ter tudi sama UEFA sta že podprla idejo, tako da se zdi vse bolj verjetno, da bomo že na Euru 2020 priča zgodovinskim začasnim menjavam. Vse skupaj pa bo dokončno znano po februarskem sestanku, ko bo uvedba novega pravila glavna točka sestanka, na koncu pa bo tudi glasovanje o sprejetju predloga.

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 19:41 29.november 2019.

    Revolucija v nogometu bo ,ko bodo sodniki sodili pošteno ,takrat jih bodo tudi igralci spoštovali . PIERLUIGI COLLINA je bil svetla točka v nogometu ! Zakaj ga nihče ne posnema?

  • NeAnonimni 15:01 29.november 2019.

    In tega nogometaši ne bodo taktično izkoriščali?

Sorodne novice