Šport > Nogomet
33 ogledov

Rezerva Keka je Prašnikar

Za Bojana Prašnikarja bi bil splitski Hajduk zagotovo pravi izziv. (Foto: EPA) EPA
Matjaž Kek bržkone ne bo selektor albanske nogometne reprezentance, ki se bo v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2014 pomerila tudi s Slovenijo. Zato pa se je v krogu kandidatov po novem znašel Bojan Prašnikar, ki je že zavrnil klubsko ponudbo albanskega prvaka.

"Kek mi ni odgovoril na klic in ne vem, ali je še zainteresiran. Albanci pa so, zdaj je izpadel Besnik Hasi, ki je bil njegov glavni protikandidat. Sprva je Kek dejal, da je zainteresiran, začel sem delati v tej smeri, nato pa se mi ni oglasil. Albanci torej še vedno iščejo selektorja, zato sem jim predlagal Bojana Prašnikarja, s katerim sem se tudi sestal," nam je zaupal nogometni agent Ilir Silo, ki je bil še konkretnejši pri opisu ene prejšnjih ponudb za trenerja, ki je vodil edini slovenski klub v Ligi prvakov: "Prašnikarja je sicer želel albanski prvak Skënderbeu, ki mu je ponujal 8000 evrov (mesečne, op. a.) plače, a je ponudbo zavrnil in mi dejal, da ga zanima reprezentanca." Poklicali smo tudi Prašnikarja, ki nam je iz tujine na vprašanje, ali je v igri za albanskega selektorja, po nekaj trenutkih premisleka jedrnato odvrnil: "Nimam pravih informacij, ne vem."

Matjaž Kek je bil sicer pred dnevi za zurnal24.si dokaj skop z besedami o morebitni novi službi in zavrnitev ponujene albanske roke se verjetno sklada z bistvom njegove takratne izjave. Slovenija je namreč uvrščena v isto skupino za kvalifikacije za SP kot Albanija: "O tem ne bi karkoli polemiziral. Moja izjava je, da se uradno nihče ni oglasil pri meni. V tem trenutku si težko predstavljam, da bi v tako kratkem času vodil ekipo, ki bi igrala tekmo proti Sloveniji. To je vse, kar imam povedati."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.