Šport > Nogomet
26 ogledov

Ribery bo ob tri milijone evrov

Franck Ribery Reuters
Nogometaš Bayerna Franck Ribery bo moral svojemu nekdanjemu agentu plačati okrog tri milijone evrov, je odločilo sodišče.

Francoski nogometni zvezdnik Franck Ribery, ki igra za bavarskega nogometnega velikana iz Münchna, je izgubil pravdo na prvostopenjskem sodišču v Luksemburgu. Zaradi kršitve pogodbenih obveznosti ga je tožil njegov nekdanji agent Bruno Heiderscheid. Riberyju je sodišče naložilo plačilo 2,66 milijona evrov odškodnine.

Znesek je še višji, saj bo nogometni zvezdnik dolžan plačati še obresti, tako da bo končni znesek odškodnine za neplačane provizije znašal kar tri milijone evrov. Slednje provizije so njegovemu nekdanjemu zastopniku pripadale na podlagi pogodbe, ki jo je z nogometašem sklenil že leta 2005. Heiderscheid je leta 2007 zastopal Riberyja v času, ko je ta iz Marseilla za več kot 25 milijonov evrov prestopil v Bayern, kasneje pa je Ribery z njim prekinil pogodbo in tudi zavračal plačilo dogovorjenih premij za posredovanje pri transferjih. Ribery se lahko pritoži na razsodbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.