Šport > Nogomet
1562 ogledov

Riera zapušča Olimpijo! Želel si je ostati, toda ...

Albert Riera Twitter/Albert Riera
Riera je na podelitvi priznanja za naj trenerja sporočil svoje slovo od Olimpije.

Španski nogometni strokovnjak Albert Riera, ki je nogometaše ljubljanske Olimpije popeljal do naslova državnega in pokalnega prvaka, je danes v Ljubljani prejel priznanje Sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (Spins) za trenerja sezone. Ob tem pa je potrdil, da po koncu sezone zapušča zeleno-bele.

"Da. Ni skrivnost, igralci to že vedo," je na Spinsovi podelitvi v Ljubljani odvrnil na vprašanje, ali je res konec te njegove zgodbe. V izjavi se je najprej zahvalil Sloveniji, ki jo je doživel kot nogometaš in kot trener. Kljub dvojni kroni pa mu po njegovih besedah ljubljanski klub ni ponudil podaljšanja pogodbe. "Niso mi ponudili podaljšanja sodelovanja, zato odhajam," je bil neposreden.

Dodal je, da je imel v načrtu naučiti se slovenski jezik, saj da je to zanj znak spoštovanja, da se nauči lokalni jezik. "Tu pa žal ne bom imel časa, ker se poslavljam. Res sem užival v delu tu, z dobrimi rezultati je to še veliko lažje," je še povedal. O samem priznanju za trenerja leta pa je dejal, da to pripada tudi njegovim nogometašem, "saj je bilo delo z njimi velika nagrada".

Riera, ki ga bo po informacijah Sportkluba zamenjal Portugalec Joao Henriques, je Olimpijo prevzel julija lani. Španec, nekdanji reprezentant in v preteklosti za kratek čas član Zavrča in Kopra, je v Ljubljani opravljal prvo samostojno trenersko službo. Pred tem je bil pomočnik pri turškem Galatasarayu.

Prav ta turški velikan pa je bil eden izmed uglednih klubov, za katerega je Riera tudi igral, med drugim je nosil še drese Bordeauxa, Espanyola, Manchester Cityja, Liverpoola in Watforda.

Riero v Sloveniji, kjer je naslov osvojil pet krogov pred koncem sezone, čaka še en naloga, in sicer vodenje ekipe na zadnji tekmi sezone. Na njej se bo Olimpija v soboto pomerila s Celjem.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice