Šport > Nogomet
43 ogledov

Rijeka z Lyonom pred delno zaprtimi tribunami

Rijeka Hajduk hrvaška liga Van Basten gol strel Youtube
Uefa je kaznovala Rijeko, ki jo vodi slovenski trener Matjaž Kek, zaradi rasisitičnih izpadov navijačev na domači tekmi z Betisom na Kantridi.

Evropska nogometna zveza (Uefa) je danes kaznovala hrvaškega prvoligaša Rijeko zaradi rasističnih izpadov tamkajšnjih navijačev v dvoboju 2. kroga evropske lige 3. oktobra z Betisom iz Seville. Uefa je zaradi podobnih razlogov kaznovala tudi ciprski klub iz Nikozije Apoel.

Hrvaška Rijeka je pod vodstvom nekdanjega slovenskega selektorja Matjaža Keka igrala 1:1 proti Andaluzijcem. Takrat so navijači domačega moštva na Kantridi razvili več žaljivih zastav in praporjev z neprimernimi simboli. Zaradi neprimernega obnašanja navijačev bo vodstvo kluba moralo plačati 8000 evrov kazni, Rijeka pa bo tekmo evropske lige 7. novembra, ko bo na Kantridi gostila Lyon, morala igrati pred delno zaprtimi tribunami.

Na Cipru povsem prazen stadion

Nogometaši Apoela bodo tekmo z Bordeauxem 7. novembra igrali pred povsem praznimi tribunami, klub pa bo moral plačati kazen v višini 45.000 evrov zaradi nešportnega obnašanja ciprskih navijačev, ki so razvijali sovražne napise ter metali pirotehnična sredstva na igrišče med porazom z Eintrachtom (0:3) 3. oktobra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.