Šport > Nogomet
1068 ogledov

Rijeki se kaj takšnega ni pripetilo celo večnost

Matjaž Kek EPA
Rijeka je v kvalifikacijah za uvrstitev v Ligo prvakov izgubila proti Olympikosu iz Pireja in zabeležila še tretji poraz v nizu. Grki so slavili z golom globoko v sodnikovem podaljšku.

Olympiakos je na prvi tekmi četrtega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov doma premagal Rijeko, ki jo vodi nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek. Aktualni hrvaški prvak, ki je v lanski sezoni doživel le dva ligaška poraza, je usodni zadetek prejel v tretji minuti sodnikovega podaljška, ko je zmago domačim priigral Jacques-Alaixys Romao.

Rečani so tako izgubili še tretjo zaporedno tekmo. Negativen niz se je začel s porazom proti Osijeku (1:0), nato je na Rujevici slavil še zagrebški Dinamo (0:2). Poraz v Pireju je samo še pika na i rezultatski krizi, kakršni v Reki niso bili priča vse od leta 2010. Takrat so Rečani zabeležili tri zaporedne poraze v samo sedmih dneh.

"Mislim, da smo že do našega zadetka imeli dovolj sreče. Olympiakos je imel nekaj priložnosti, ki jih ekipa takšnega kova mora izkoristiti. V nadaljevanju smo popustili fizično, nato je šla še koncentracija. Škoda, da nismo zdržali z igralcem manj," je obžaloval Kek. V 83. minuti je namreč zaradi drugega rumenega kartona igrišče zapustil Leonard Zhuta.

"Zdaj gledamo naprej. Če bomo pravi, potem je na Rujevici vse mogoče. Za kaj takšnega bomo morali bolje teči. Čestitam Olympiakosu, obžalujem pa, da nismo bili pametnejši in bolj zbrani. Videli smo, kaj je to evropski evropski nogomet, kakšen je nivo tekme, agresije in kvalitete," je dodal slovenski nogometni strokovnjak.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice