Šport > Nogomet
12 ogledov

Robben: Spet moram postati sebičen

Robben Nizozemska Nemčija Harkiv Euro 2012 mreža obramba vratar gol EPA
Nizozemski nogometaš Arjen Robben je prepričan, da mora za dvig forme zopet postati sebičen in se več spuščati v individualne akcije.

"Moram se vrniti k osnovam svoje igre. Morda se sliši čudno, a zopet moram postati sebičen! Z individualnimi akcijami si moram spet dvigniti samozaupanje, ki sem ga izgubil. V zadnjih mesecih se na igrišču nikoli nisem počutil tako dobro kot nekdaj, v letošnjem pripravljalnem obdobju pa sem nekajkrat začutil, da sem spet dobri stari jaz," je za Voetbal International povedal krilni napadalec münchenskega Bayerna.

Arjen Robben, ki se je pred torkovo tekmo nizozemske reprezentance proti Madžarski poškodoval na ogrevanju in tako ogrozil svoj nastop za nemškega podprvaka v soboto proti Mainzu, je še natančneje navedel razloge za svoje večinoma podpovprečne predstave v pretekli sezoni. "Preveč sem razmišljal o tem, kaj moram na igrišču storiti, premalo pa sem uporabljal svojo igralsko intuicijo. Moja največja moč je moja nepredvidljivost, čeprav se včasih odločim tudi narobe, a to je del moje igre. V lanski sezoni nikoli nisem igral na višku svojih sposobnosti, saj sem se podzavestno preveč prilagajal igri ekipe," je zaključil nizozemski reprezentant.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.